ASV meklē jaunus nāves soda izpildes paņēmienus

foto: diletant.ru
foto: diletant.ru

ASV izbeidzas ļoti iedarbīga iemidzinoša līdzekļa krājumi. ar kura atbalstu tiek izpildīts nāves sods. Tādēļ varas iestādes meklē jaunākās vielas vai citas ceļus bīstamu noziedznieku likvidēšanai saskaņā ar verdiktu.

Ar šīs vielas trūkumu saskārās Misūri, Ohaio un Teksasas štati. Tiek ziņots, ka nāvējošās vielas krājumi izbeigsies līdz septembrim. Pagaidām nav skaidrs, ar ko vadība to plāno aizvietot. Tomēr mainīt sastāvu ir plānots līdz oktobrim. Eksperti saista nāvējošās vielas injekciju trūkumu ar Eiropas ražotāju izvairīšanos piegādāt šo vielu uz ASV tādēļ, ka tā tiek izmantota nāvējošai eksekūcijai.

Lielbritānija atteicās pārdot ASV bīstamas vielas jau 2011. gadā, kad izrādījās, ka tās izmanto nāves sodu verdiktu izpildei. „Mēs esam kategoriski pret eksekūciju jebkurā tās izpausmes veidā, un vielas, kuras ir ražotas Lielbritānijā, nevar tikt izmantotas nāvējošām injekcijām”, - paziņoja Anglijas valdības pārstāvis, - ziņo russia today.

Teksasā pamēģināja aizstāt pentabarbitālu ar citu vielu. Tomēr tas radīja nāvējošās injekcijas izmaksu pieaugumu no 83 dolāriem līdz tūkstotim un vairāk dolāru. Misūri štatā pastāv visas iespējas atkal izmantot gāzes kameras. Tādējādi tur domā ietaupīt uz zāļu rēķina.

Nāvējošo injekciju vietā ASV varas iestādes ļauj kamerā ar cilvēku ielaist zilskābes gāzi un pamest viņu nosmakšanai, kamēr apstājas sirdsdarbība. Pentabarbitālu sāka izmantot pirms dažiem gadiem. Agrāk nāvējošām injekcijām izmantoja 3 produktus – nātrija tiopentālu, kuru izmanto narkozei un atsāpināšanai, kā arī pavulonu un kālija hlorīdu, kas aptur elpošanu un sirdsdarbību.
 


Написать комментарий