LTV: Jezdakova tiesībsargu redzeslokā nokļuva pēc kāda grupējuma aizturēšanas

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Saskaņā ar neoficiālu informāciju Jezdakova zem tiesībsargu lupas nokļuvusi pēc kāda organizēta grupējuma aizturēšanas, kurš no valsts prasot pievienotās vērtības nodokļa atmaksu, par fiktīviem darījumiem, ilgākā laika periodā atguvis pusmiljonu latu, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Bijusī VID vadītāja Nelija Jezdakova tika aizturēta otrdien un tajā pašā dienā viņas dzīvesvietā tika veikta kratīšana, liecina "Panorāmas" rīcībā esošā neoficiālā informācija. Arī piektdien Jezdakovas tālrunis ir izslēgts un viņas mājā valda klusums.

Grupējums darbojies Kurzemes pusē un tā nodarbošanās bijusi pārtikas, apģērbu un sadzīves tehnikas tirdzniecība. Grupējumu , saskaņā ar mūsu rīcībā esošo neoficiālo informāciju aizturējusi Finanšu policija. Vēlāk atklājies, ka nelegālās darbības iespējams tikušas veiktas ar Jezdakovas ziņu, kura ieņēmumu dienesta kolēģiem radījusi viedokli, ka uzņēmums nenodarbojas ar krāpniecību.

Jezdakovas paraksts gan nav uz dokumentiem par firmai labvēlīgu lēmumu pieņemšanu.

"Panorāmas" informācijas avoti ziņo, ka veicot tālāku izmeklēšanu varot tikt izvērtēta arī citu ieņēmumu dienesta darbinieku atbildība. Šobrīd vēl nav skaidrības, kā šis skandāls varētu ietekmēt pašreizējās VID vadītājas Ināras Pētersones nākotni, jo kā zināms viņa ir tikai ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja, turklāt bija un joprojām viņas atbildība ir arī nodokļu kontrole. Tiek pieļauts, ka VID darbinieki sagatavojot dokumentus par PVN nodokļa pārmaksas atmaksu neapzinājās, ka tiek iesaistīti noziedzīgā nodarījumā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) arī piektdien nesniedza komentārus, kādēļ nedēļas sākumā tika aizturēta bijusī Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Nelija Jezdakova. Aizdomas par Jezdakovas darbību var radīt virkni izmaiņu arī dienesta darbinieku vidū un var mest ēnu gan uz kopējo VID darbu, gan arī uz pašreizējo dienesta vadītāju Ināru Pētersoni, kuras ārštata padomniece joprojām ir Jezdakova.


Написать комментарий