Pavļuts: Nemaksāt nodokļus un dzīvot ļoti labi var tikai pasakās 1

foto: nekrize.lv
foto: nekrize.lv

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts teju par šizofrēniķiem uzskata cilvēkus, kuri mašīnās lej nelegālu degvielu un vienlaicīgi žēlojas par ceļu slikto kvalitāti.

Radio Baltkom programmā "Razvorot" viņš teica, ka Latvijas iedzīvotājiem nāksies maksāt nodokļus, ka viņi grib saņemt normālus pakalpojumus no valsts.

"Mums priekšā ir acīmredzama izvēle – ko mēs īsti vēlamies? Nemaksāt nodokļus vai maksāt tos maz, bet dzīvot ļoti labi, ar brīnišķīgiem ceļiem un slimnīcām, par kuru pakalpojumiem nav jāpiemaksā? Diemžēl tā notiek tikai pasakās. Realitātē ja ir vēlme saņemt pakalpojumus, tad par tiem ir jāmaksā: vai nu maksājot nodokļus, vai arī tieši. Taču tā vienmēr ir izvēle," teica Pavļuts.

Ministrs arī piebilda, ka, viņaprāt, ir visnotaļ dīvaini liet mašīnā nelegālu degvielu un žēloties par ceļu kvalitāti.

"Attiecīgi, tie cilvēki, kuri mašīnās lej kontrabandas benzīnu, nekādā veidā nepalīdz labot ceļu. Tas ir fakts. Attiecīgi žēloties par bedrēm uz ceļiem ir šizofrēniski," teica ministrs.

Pavļuts arī piebilda, ka Latvija ir viena no retajām valstīm, kurā tiek diskutēts par nodokļu samazināšanu, nevis palielināšanu.


Написать комментарий

Un kur paliek ceļa nodoklis? Ministr, beidz bāst batonu ausīs un paskaties situāciju citās valstīs, piem. kaimiņiem lietuviešiem.