Daugavpils novada iedzīvotāji joprojām var izmantot mājokļu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem domātos līdzekļus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2013.gada februārī Daugavpils novada domes sēdē budžetā tika iedalīti 100 000 lati, lai veiktu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus.

Lai noskaidrotu, cik aktīvi ir daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji un vai viņi izmanto šo iespēju un piesakās līdzfinansējumam, portāla Gorod.lv korespondente griezās pie Daugavpils novada domes Īpašuma nodaļas vadītājas Vasilisas Pudovkinas.

„Pirms Daugavpils novada domes deputātu sēdes varu minēt tikai aptuvenu summu, kura šobrīd sastāda 75 tūkstošus latu. Pagaidām šie līdzekļi nav izmaksāti, bet visi iedzīvotāji, kuri pieteiksies līdzfinansējumam, noteikti saņems viņiem paredzētos līdzekļus”, pastāstīja Vasilisa Pudovkina.

Jāmin, ka gada sākumā, pat neskatoties uz to, ka dažos novada ciemos siltumenerģijas cenas bija ļoti augstas, Daugavpils novada iedzīvotāji bija skeptiski noskaņoti pret jaunu iespēju. Tomēr pēc vairākām tikšanās reizēm ar iedzīvotājiem, kuri veica energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus un dalījās pieredzē, daudzi mainīja savu viedokli.

Rezultātā dažu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji izmantoja ne tikai Daugavpils novada domes, bet arī ES fondu līdzekļus. Tie, kuri vēl domā par pieteikšanos šai programmai, joprojām var izmantot mājokļu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem domātos līdzekļus.

Atgādināsim, ka 2012.gada novembrī tika pieņemti saistošie noteikumi par daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu finansējumu, saskaņā ar kuriem dzīvokļu īpašnieki, kuri kopsapulcē izlēmuši par mājas siltināšanas pasākumu veikšanu, saņem no novada budžeta 100% energoaudita finansējumu, 100% būvniecības projekta finansējumu un 75% jumta siltināšanas finansējumu (ne vairāk par Ls 20 000).

Tāpat paredzēts dzīvojamo māju sienu siltināšanas darbu līdzfinansējums – Ls 3 par m2, apkures sistēmas rekonstrukcijas līdzfinansējums 75% apmērā (ne vairāk par Ls 30 000).


Написать комментарий