Izvērtē iespēju īstenot Daugavpilī jaunu grantu programmu, lai atbalstītu uzņēmējdarbību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins paziņoja portālam Gorod.lv, ka šobrīd Latvijā bez problēmām var īstenot labas biznesa idejas, vienīgais, jāņem vērā, ka līdzekļi tiek piešķirti ar nosacījumu, ka idejas īstenošanas rezultātā tiek gūta peļņa.

Vladimirs Nadeždins atzīmēja, ka vietējie uzņēmēji cer uz investoriem ar idejām, savukārt investori vēlas ieguldīt līdzekļus jau izstrādātajās biznesa idejās un biznesa projektos. Runājot par to, kā, viņaprāt, varētu stimulēt uzņēmējus izstrādāt biznesa projektus, nodaļas vadītājs atzīmēja, ka pašvaldība izvērtē iespēju īstenot grantu programmu, kuras ietvaros uzņēmēji varētu piedalīties konkursā un saņemt līdzekļus savas idejas īstenošanai.

 V.Nadeždins paskaidroja, ka Latvijā darbojas dažādas struktūras, kuras atbalsta biznesa idejas, tomēr bieži vien uzņēmēji neizmanto šo iespēju maksimāli. Piemēram, Rīgā tiek īstenota programma „Atspēriens”, kuru Rīgas dome izstrādāja sadarbībā ar banku, tādēļ būtu labi pārņemt šo pieredzi, uzskata Biznesa attīstības nodaļas vadītājs.

Laiks rādīs, vai šāda iespēja radīsies arī Daugavpilī.


Написать комментарий