Ķīnas ierēdņiem aizliegs rīkot greznas pieņemšanas

foto: lenta.ru
foto: lenta.ru

Ķīnas varas iestādes nolēma samazināt ierēdņu izdevumus oficiālo pasākumu rīkošanai, ziņo „Siņhua” ar atsauci uz 12. augusta rīkojumu, ziņo Lenta.ru. 

Atbilstošu dokumentu sastādīja ĶKP Centrālkomitejas propagandas nodaļa, Finanšu ministrija, Kultūras ministrija, Nacionālais audita dienests, kā arī preses, publikāciju, radio, kinematogrāfijas un televīzijas ģenerālā administrācija.

Saskaņā ar šo dokumentu valsts ierēdņiem jāaprobežojas ar vienkāršākām pieņemšanām, nav jārīko komerciālus pasākumus un jāielūdz dārgi maksājošos slavenības.

Valsts vadība nolēma, ka kuplas svinības uz valsts rēķina rada pilsoņu neapmierinātību un bojā Komunistiskās partijas imidžu. Tagad oficiālo pieņemšanu izdevumi tiks kontrolēti stingrāk nekā agrāk. Ja tiks noskaidrots, ka tām ir iztērēts pārāk daudz naudas, organizatori tiks bargi sodīti. Tomēr, tieši kāds sods draud par pārmērīgu valsts līdzekļu tērēšanu netiek precizēts.

Pašreizējais rīkojums atbilst jaunā ĶKP priekšsēdētāja Si Cziņpina politikai, kas nāca pie varas 2013. gada martā. Viņš jau agrāk ziņoja par cīņas ar korupciju pastiprināšanu, lai nostiprinātu partijas autoritāti iedzīvotāju vidū, atzīmē Reuters.


Написать комментарий