DzKSU dalījās redzējumā par sašķidrinātās gāzes piegādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka DzKSU līdz 15.augustam jāatrisina jautājums par jauna konkursa izsludināšanu par sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem, jo Iepirkumu uzraudzības birojs atzina, ka esošie līgumi tika noslēgti, neievērojot likumu un ir jārīko iepirkums, sakarā ar ko portāls Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie DzKSU juristes Jūlijas Mamajas.

J.Mamaja paziņoja, ka P.Dzalbe neesot runājis ar viņu par šo jautājumu, tādēļ uzņēmumam nebija iespējas paziņot savu viedokli pilsētas domes priekšsēdētāja vietniekam.

Jūlija Mamaja paskaidroja, ka DzKSU lūdza Iepirkumu uzraudzības birojam paskaidrot, ko viņi domāja, izklāstot savu situācijas redzējumu. Juriste paskaidroja, ka birojs ir atsūtījis tikai rekomendācijas un izklāstījis savu redzējumu, kuru var dažādi interpretēt, birojs nav ieteicis lauzt līgumus, kuri jāizpilda.

„Līguma laušana teorētiski ir iespējama, tomēr, lai to lauztu, jāsaņem abu pušu piekrišana, kura pašlaik nav saņemta, tādēļ līgums ir spēkā. Ja Dome uzstās uz līguma laušanas vienpusējā kārtībā un izdos attiecīgu rīkojumu, jautājums tiks izskatīts.

Tomēr, jāņem vērā, ka tīkli (tilpnes gāzes uzglabāšanai un caurules) pieder SIA „Latvijas propāna gāze”, un DzKSU nav informācijas par to, vai pastāv citas komunikācijas, kuras varētu izmantot cits piegādātājs. Teorētiski var ierīkot jaunas komunikācijas, bet, lai to izdarītu, jāsaņem atļaujas, jāsagatavo tehniskā dokumentācija, jāveic nepieciešamie darbi.

Ja DzKSU lauzīs līgumu vienpusējā kārtībā, kā to vēlētos priekšsēdētāja vietnieks, uzņēmumam būs jāpamato sava rīcība. Pretējā gadījumā notiks tiesāšanās, kuras rezultātu nevar prognozēt”, atzīmēja J.Mamaja.
 


Написать комментарий