Britu deputātus aicina neberzēt bijušo premjeru statujas

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Māņticīgie britu parlamentārieši ir nodarījuši ievērojamu kaitējumu bijušo premjerministru statujām, kas izvietotas Pārstāvju palātas ēkas vestibilā, jo uzskata, ka to paberzēšana nes laimi.

Tagad pie statujām izvietos plāksnītes ar aicinājumu tās neaiztikt, bet, ja tas nelīdzēs, statujas nāksies norobežot ar virvēm – gluži kā muzejos.

Ēkas pārvaldnieka vietniece Melānija Unvina ar īpašu ziņojumu uzstājusies parlamenta mākslas darbu komisijā, norādot, ka deputātu tradīcija berzēt statujas nodara kaitējumu šiem mākslas darbiem. Viņa uzsvērusi, ka Vinstona Čērčila statujā «jau gandrīz izberzts caurums un ekspremjera īkšķi drīz vairs nebūs redzami». Jāpiebilst, ka tieši konservatīvie savulaik aizsāka berzēšanas tradīciju, par savu mērķi izvēloties Čērčila, bet vēlāk arī Mārgaretas Tečeres statuju. Leiboristu partijas svētvieta ir Klementa Etlija statuja, bet liberāldemokrāti, lai pievilinātu veiksmi, dodas pie Deivida Loida Džordža statujas.

Pēc komisijas sēdes kļuvis zināms, ka pagaidām pie statujām tiks uzstādītas plāksnītes «Neaiztikt». «Diemžēl mūsu deputāti ir pieraduši, ka dažādi aizliegumi uz viņiem neattiecas, tādēļ mēs gatavojamies tam, ka statujas nāksies norobežot ar virvēm,» stāstījis kāds no ēkas saimnieciskā dienesta darbiniekiem.


Написать комментарий