Prezentēs grāmatu par transportlīdzekļu reģistrācijas vēsturi Latvijā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pirms 20 gadiem mūsu neatkarību atguvušajā valstī tika uzsākta Latvijas jaunā parauga reģistrācijas numurzīmju izsniegšana transportlīdzekļiem. 

Atzīmējot šo jubileju, Rīgas Motormuzejs sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) izdevis grāmatu "Spēkratu vizītkarte. Transportlīdzekļu reģistrācijas vēsture Latvijā."

Trešdien, 14. augustā, CSDD, pulksten 14, Rīgas nodaļas telpās notiks šīs grāmatas prezentācija, kurā piedalīsies autori, dizaineri un cilvēki, kas veidoja un šobrīd uztur transportlīdzekļu reģistru Latvijā.

Grāmata "Spēkratu vizītkarte. Transportlīdzekļu reģistrācijas vēsture Latvijā." stāsta par spēkratu reģistrācijas numurzīmju attīstību un daudzveidību. Tajā sniegti interesanti fakti par transportlīdzekļu reģistrācijas vēsturi Latvijā, sākot no 1904. gada līdz pat mūsu dienām. Grāmata ilustrēta ar plašu vēsturisko fotogrāfiju klāstu, tabulām u.c. uzziņas materiāliem. Grāmata ir latviešu valodā, taču tajā iekļauts arī tulkojums angļu un krievu valodā. "Spēkratu vizītkarti" sagatavojis autoru kolektīvs.

Prezentācijas pasākumā interesenti varēs aplūkot arī Rīgas Motormuzeja spēkratu numurzīmju kolekciju, viltoto numurzīmju paraugus, kā arī iegūt informāciju par grāmatas tapšanu. Tāpat būs iespēja grāmatu arī iegādāties.


Написать комментарий