Pirmajā pusgadā saražotās produkcijas apjoms Daugavpilī samazinājies par 6%

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saražotās produkcijas apjoms pilsētas ražošanas uzņēmumos 2013.gada 6 mēnešos sastāda 79 miljonus latu un ir par 6% mazāks par 2012.gada 6 mēnešiem (84 miljoni latu), liecina Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas dati.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins paskaidroja, ka ražošanas apjomi ir pieauguši pārtikas rūpniecībā, ķīmisko šķiedru ražošanā, plastmasas izstrādājumu ražošanā. Ražošanas apjomi ir samazinājušies metālapstrādē un šūšanas rūpniecībā, ritošā sastāva apkalpošanā. Tajā pašā laikā realizētās produkcijas apjoms metālapstrādē ir pat nedaudz pieaudzis (par 1,6%). Strādājošo skaits rūpniecībā, salīdzinot ar 2012.gadu, būtiski nav mainījies un sastāda 6 536 darbinieku.

Komentējot saražotās produkcijas apjoma samazināšanos šā gada pirmajā pusgadā, V.Nadeždins atzīmēja, ka kritums par 2-4% esot normāla parādība, bažas varētu rasties, ja kritums sasniegtu 10-15%. Ņemot vērā, ka Daugavpilī ir pieaudzis realizētās produkcijas apjoms, viss esot normāli. 

V.Nadeždins atzīmēja, ka statistikas datu pamatā esot no lielākajiem pilsētas uzņēmumiem saņemtā informācija. Šobrīd to ražošanas apjomi kopumā pārsniedz 2009.-2010.gada apjomus, neliels pasūtījumu samazinājums vērojams mašīnbūves nozarē.


Написать комментарий