Augusta sākums bija siltāks un sausāks par normu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Augusta pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra kopumā Latvijas teritorijā bija 2,5 grādus augstāka par normu, bet nokrišņu daudzums bija gandrīz uz pusi mazāks par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Vissiltākajās dekādes dienās - 7., 8. un 9. augustā - diennakts vidējās gaisa temperatūras Latvijas teritorijā kopumā bija augstākas par +20 grādiem. 8. augustā Rīgā tika reģistrēta visaugstākā diennakts vidējā gaisa temperatūra šajā vasarā +26,9 grādi. 7. un 8.augstā vairākās Latvijas novērojumu stacijās novērotā diennakts maksimālā gaisa temperatūra pārsniedza +30 grādus. Maksimālā dekādes gaisa temperatūra +34,3 grādi tika reģistrēta Dobelē. 8. augustā vairākās Latvijas novērojumu stacijās tika pārsniegti konkrētās dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 62% no normas. Tikai atsevišķās novērojumu stacijās (Siguldā, Skrīveros, Pļaviņās) augusta pirmajā dekādē nokrišņu daudzums pārsniedza normu. Siguldā dekādē nolijušais nokrišņu daudzums sasniedza 173% no normas. Savukārt Liepājā dekādē nolija tikai 9% no kopējā nokrišņu daudzuma normas. Atsevišķās dienās Latvijas teritorijā tika reģistrētas spēcīgas lietusgāzes.

Vislielākais dekādes vēja ātrums brāzmās Daugavpilī 10. augustā sasniedza ātrumu 18 metrus sekundē Septiņās dekādes dienās Latvijas teritorijā tika reģistrēts pērkona negaiss.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий