RP deputāte: 'Vienotība' iegājusi pāragrā priekšvēlēšanu skrējienā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

"Vienotība" ir iegājusi pāragrā priekšvēlēšanu skrējienā, pirmdien Latvijas Radio sacīja Saeimas Reformu partijas (RP) frakcijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Attiecībā uz nākamā gada budžeta veidošanās sarunām, viņa sacīja, ka starp premjera Valda Dombrovska (V) nosauktajām prioritātēm nav Nacionālā attīstības plāna vadmotīva - ekonomikas izrāviena - tas esot "ir izrauts ārā".

Pēc viņas teiktā, patlaban budžets uz priekšu tiekot virzīts "ar grāmatvediskiem paņēmieniem" un šādu pieeju RP nevar pieņemt.

Tomēr koalīcija, pēc viņas domām, ir darba spējīga.

Tāpat deputāte sacīja, ka viena no iespējām kā nodrošināt budžeta ieņēmumu daļas palielināšanu, ir ostu nodokļa ieviešana, proti, no trim lielajām ostām paredzēt ieņēmumus budžetā.

Šī priekšlikuma iedzīvināšana esot vienkārša - tā prasot vienu grozījumu ostu likumā, paredzot, ka zināma daļa no ostu ienākuma tiek ieskaitīta valsts budžetā. "Tas ir viens likuma pants," sacīja deputāte.

Viņa piebilda, ka neredz iemeslu, kādēļ ienākumi no ostām būtu jāizmanto smalku ložu iegādei, nevis, piemēram, jāatdod valstij.


Написать комментарий