Ķengurs izglābj meža biezoknī pazudušu 7 gadus vecu puisēnu

foto: awaytravel.ru
foto: awaytravel.ru

Austrālijas prese piektdien plaši apraksta aizkustinošu izglābšanos: tur kādā lielā dabas rezervātā pastaigas laikā no vecākiem aizklīda septiņus gadus vecais Sīmanis.

Aizklīda tik tālu, ka nebija atrodams diennakti. Puisēnu izglāba... ķengurs.

Puisēns bijis tik ļoti aizrāvies ar meža ziedu aplūkošana, ka puķītes pašas Sīmani veda arvien dziļāk un dziļāk Dīpkrīkas dabas liegumā. Kad vecāki attapa, ka zēna trūkst, viņi tūdaļ zvanīja glābšanas dienestiem. Sīmaņa meklēšanā iesaistījās 40 cilvēki un divi helikopteri. Mežs tika „ķemmēts” vairākkārt, taču bez rezultātiem... 

7 gadus vecais bērns bija pazudis visu nakti un viņu atrada precīzi 24 stundas pēc pazušanas. Naktī bijuši vien +6 grādi (dienvidu puslodē pašlaik ir ziema), bet Sīmanim mugurā tikai treniņbikses un paplāna jaciņa. Bērns visu nakti gulējis zem klajas debess, un viņu glābis tas, ka zem koka Sīmanis gulējis kopā ar ķenguru. Dzīvnieka miesas siltums neļāvis viņam nosalt. 

Zēna vecāki teic, ka notikušais ir brīnums, un abi ir ļoti laimīgi, ka pēc stresa pilnām stundām viņu dēls tomēr atradies. Pazudušais Sīmanis kopā ar ķenguru bija gulējis vien 500 metru tālāk no tās vietas, kur vecākiem auklējums izslīdēja no redzesloka.


Написать комментарий