Indijā uzņemta slavenā filma 'Likteņa ironija'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Bolivudā uzņemta slavenās Eldara Rjazanova padomju laika filmas Likteņa ironija, jeb Vieglu garu! indiešu versija, kuras nosaukums ir Es mīlu Jauno gadu.

Jaunās indiešu filmas sauklis ir "Pēc dienas, ko viņš nespēj atcerēties, nāk nakts, ko viņš nekad neaizmirsīs". Filmas darbība notiek Ņujorkā, un tās galvenais varonis ir baņķieris no Volstrītas.

Viss pārējais sižets gan pilnībā atkārto savu padomju priekšgājēju: četri Mumbajas iemītnieki atpūšas pirtī, bet pēc alkoholisko dzērienu lietošanas viens no viņiem tiek ievietots lidmašīnā uz Ņujorku, kur viņa draugam paredzēta kopīga svētku svinēšana ar sievu.

Tālāka attiecīgi kā Rjazanova filmā galvenā varoņa atslēga ir derīga "tipveida mājas tipveida dzīvoklim", un tur viņš satiek meiteni vārdā Kagana, kura gatavojas svinēt Jauno gadu kopā ar savu līgavaini Kumaru.

Galvenās lomas filmā atveido Indijas kino zvaigznes - 56 gadus vecais Sanijs Deols un 26 gadus vecā Kangana Ranauta (abi kopā attēlā).

Filma jau izpelnījusies pozitīvas kritiķu atsauksmes, taču Krievijas kinematogrāfa darboņi ir satraukti par to, ka titros nav norādīts ne Rjazanova, ne otra scenārista Emīla Braginska vārds. Pašam Rjazanovam ar šo filmu neesot nekāda sakara - viņš par tādu pat nezinot.

Bolivudā visai bieži uzņem versijas par populārām ārzemju filmām, un pēdējā laikā uz ekrāniem iznākušas tādas filmas kā Trakie suņi (Indijā gan tā saucas Svešais starp savējiem), Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu (Skumjais mīlas stāsts) un Visvarenais Brūss (Ak, Dievs, tu esi varens!).


Написать комментарий