Daugavpils pašvaldība cenšas atjaunot lidostas projektu finansējuma programmā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņoja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, pašvaldības mērķis nav attīstīt Daugavpils lidostu tikai pašu spēkiem, tāpēc tiklīdz radīsies reāls piedāvājums no investoriem, kuri gatavi ieguldīt savus līdzekļus objektā un garantēt, ka tie tiks izlietoti paredzētajiem mērķiem, tad šādi piedāvājumi tiks izskatīti.

Komentējot situāciju, kādā šobrīd atrodas Daugavpils lidosta, mērs sacīja:

„Pagaidām nekā jauna nav. Mēs uzskatām, ka lidostas objektam jātiek realizētam, mēs darām visu iespējamo, lai atjauninātu to tajās programmās, kuras tiks finansētas no struktūrfondiem. Šobrīd ne lidostas, ne gaisa tilta, ne tramvaja projekta nav to projektu vidū, kas tiks finansēts 2014.-2020. gadā. Mēs centīsimies panākt, lai tie tur būtu.”

Atzīmēsim, ka maijā plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem tika paziņots, ka lidostas novērtēšana iet uz beigām, kas notika, lai atrisinātu jautājumu par objekta tālāko nākotni.

Toreiz arī izskanēja informācija par to, ka kaut kādi uzņēmēji ir gatavi nopirkt Daugavpils lidostas daļas un turpināt projekta attīstības veicināšanu. Bet šajā brīdī informācijas par projekta novērtējumu nav, kā arī nav zināms, vai ir tādi, kas vēlas nopirkt projekta daļas.
 


Написать комментарий