Kārtējā traģēdija uz Latvijas autoceļiem – iet bojā 14 gadus vecs puisis

foto: krsk.sibnovosti.ru
foto: krsk.sibnovosti.ru

Vakar Latgalē ceļu satiksmes negadījumā atkal bojā gājis jaunietis - 14 gadus vecs zēns, kurš ceļā bija devies ar nereģistrētu mopēdu, bez vadīšanas tiesībām un ķiveres.

Pietiekami nepārliecinoties par drošību un neievērojot ceļa zīmes ”Dodiet ceļu” prasības, mopēda vadītājs sadūrās ar citu transportlīdzekli un gāja bojā, informē Valsts policija.

Negadījums notika vakar ap pulksten 19:30 Balvu novada Briežuciema pagastā, kad 1999. gadā dzimušais mopēdists uzbrauca uz galvenā ceļa Dubļeva – Cērpene un sadūrās ar transportlīdzekli Mercedes Benz Sprinter, kuru vadīja 1988. gadā dzimis vīrietis, kurš brauca pa galveno ceļu. Skaidrojot notikušā apstākļus, secināts, ka otra transportlīdzekļa vadītājs nav bijis apreibinošo vielu ietekmē.
Šis ir viens no kārtējiem negadījumiem, kas vēlreiz apliecina, ka traģisku negadījumu iemesli bieži ir nevis atsevišķu apstākļu sakritība, bet secīga vairāku drošības noteikumu pārkāpšana, tāpat nevar aizmirst arī par vecāku atbildību.

Ceļu satiksmes noteikumos noteikts pienākums mopēda vadītājam lietot aizsprādzētu aizsargķiveri. Tāpat mopēda vadītājam līdzi jābūt arī vadītāja apliecībai un transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem. Konkrētajā negadījumā neviena no šīm prasībām netika ievērota.

Jau iepriekš vēstīts, ka jūlija mēnesī uz Latvijas ceļiem negadījumos bojā gājuši trīs bērni - trīs, sešus un divpadsmit gadus veci. Vērtējot sākotnējo informāciju, policija secinājusi, ka visos gadījumos, līdzīgi kā šajā, iespējams runāt par vecāku vai pieaugušo līdzcilvēku atbildību un nepietiekamu rūpēšanos par drošību.

Policija atkārtoti atgādina pieaugušajiem par nepieciešamību ļoti rūpīgi pieskatīt bērnus un nebūt bezatbildīgiem – atrodoties ceļu satiksmē kopā ar bērnu vienmēr būt modriem un ievērot visus nepieciešamos drošības nosacījumus.


Написать комментарий