J. Lāčplēsis: Pie manis ar ideju par Mūžīgās uguns iedegšanu pagaidām neviens nav vērsies

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes kārtējās sēdes laikā pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, paziņoja, ka pret ideju, lai Mūžīgā uguns Daugavpilī degtu pastāvīgi, viņam nav nekas pret, bet pašvaldība netaisās finansēt tā iedegšanu, izņemot paredzētajos datumos (9. maijs un 27. jūlijs).

„Jautājums par Mūžīgās uguns iedegšanu noteiktajos datumos ir nolemts. Nedomāju, ka ir nepieciešami papildus labojumi. Ja sabiedriskās organizācijas lems šo jautājumu, tā jau būs viņu kompetence,” atzīmēja Jānis Lāčplēsis.

Pašvaldības priekšsēdētājs arī paziņoja, ka ar prasījumu finansējumam, kas ļautu Mūžīgajai ugunij degt vienmēr, pie viņa pagaidām neviens nav vērsies.

Atzīmēsim, ka kustības „Atdzīvināsim Mūžīgo uguni” aktīvisti, kuras sastāvā ir arī Daugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs, jau maijā paziņoja par to, ka Mūžīgā uguns šogad pēc 10. maija dzisīs pēdējo reizi, jo drīzumā tas degs pastāvīgi, jo naudas līdzekļu ievākšana idejas realizēšanai norit veiksmīgi. Neskatoties uz to, Mūžīgā uguns tika iedegta Daugavpils atbrīvošanas dienā, bet tad atkal tika nodzēsta, bet Jurijs Zaicevs, komentējot situāciju, jautājumos par Mūžīgās uguns finansējumu ieteica vērsties pie sabiedriskās organizācijas priekšsēdētāja Valērija Oščenkova.
 


Написать комментарий