Circene par Stradiņu ugunsgrēku: veselības nozare spēj operatīvi risināt krīzes situācijas

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Darbs ugunsnelaimes seku novēršanā Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā parāda, ka veselības nozare ir gatava arī šādiem izaicinājumiem, pēc vizītes šajā ārstniecības iestādē izteikusies veselības ministre Ingrīda Circene (V).

"Šis gadījums uzskatāmi pierāda, ka veselības aprūpes nozare ir gatava arī šādiem izaicinājumiem un ļoti īsā laika periodā operatīvi spēj tikt galā ar ārkārtas situāciju," pēc šīs dienas vizītes slimnīcā uzsvēra Ingrīda Circene.

Ministre pateicas par profesionālu un savlaicīgu darbību visiem iesaistītajiem dienestiem – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, Valsts policijai un Rīgas Pašvaldības policijai un visam P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PKUS) kolektīvam, valdei, kā arī glābšanā iesaistītajām firmām - "AGA", "NMS Elpa", kā arī SIA "Veselības aprūpes nekustamie īpašumi", portālu "Delfi" informēja ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna.

Veselības ministre īpašu pateicību izsaka tam darbiniekam, kurš glāba nelaimē nonākušo kolēģi. Tāpat ministre pateicas arī citām iesaistītajām slimnīcām, kuras operatīvi uzņēma PKUS pacientus – Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai, Bērnu klīniskai universitātes slimnīcai, Rīgas pilsētas 2.slimnīcai, Rīgas Dzemdību namam, pavēstīja Bukova-Žideļūna.

Jau vēstīts, ka piektdienas rītā Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā izcēlās ugunsgrēks, kuru dienas laikā izdevās lokalizēt un liesmu postītajā 32.korpusā atsākt slimnieku uzņemšanu. Ugunsgrēkā cieta divi, bet tika evakuēti 17 cilvēki. Portāla "Delfi" piedāvāto negadījuma teksta tiešraides arhīvu un notikumu fotoreportāžu var skatīt šeit.

Slimnīcā pēc negadījuma pilnvērtīgu kardioloģisko neatliekamo palīdzību un ierobežotā apjomā - neatliekamo palīdzību cita profila pacientiem atsāks sniegt sestdienas rītā plkst.9.

Līdz sestdienas beigām sagaidāma informācija par darba atjaunošanu slimnīcā ierastā režīmā, portālu "Delfi" par slimnīcas operatīvās vadības grupā pieņemto lēmumu informēja ārstniecības iestādes pārstāve Lāsma Sīle.

Informācija pacientu tuviniekiem pieejama pa tālruni 67069600.


Написать комментарий