Iedzīvotāji uzskata, ka mājokli no zagļiem vislabāk pasargās suns

foto: selxozinfo.com.ua
foto: selxozinfo.com.ua

Katrs ceturtais iedzīvotājs uzskata, ka suns vislabāk pasargās mājokli no zagļiem, noskaidrots "Grifs AG" internetā veiktajā aptaujā par mājokļa drošību.

Gandrīz 18% respondentu atzinuši, ka, viņuprāt, mājokli vislabāk pasargās apsardzes sistēma, bet nedaudz mazāk - 11% ir pārliecināti, ka par drošību mājoklī jādomā tikai bagātajiem. 3% iedzīvotāju uzskata, ka mājokli pasargās pie vārtiņiem vai durvīm piestiprināta plāksnīte ar uzrakstu "Nikns suns" vai "Mājoklis tiek apsargāts". Savukārt katrs trešais respondents ir atzīmējis, ka mājokli no apzagšanas nekas nepasargā.

"Ļoti bieži cilvēki pārvērtē sava mājokļa drošību, vai domā, ka viņiem nav ko zagt un lietas labā kaut ko dara tikai pēc tam, kad nelaime jau ir notikusi," skaidro "Grifs AG" valdes loceklis Ainars Bundulis. "Kā liecina pētījuma rezultāti 70% aptaujāto uzskata, ka 90. gados populāri drošības līdzekļi palīdzēs pasargāt mājokli arī mūsdienās. Piemēram, suņi likumpārkāpējiem var viest bijību un aizbiedēt, bet, ja laupīšana jau iepriekš tiek rūpīgi plānota, zagļi būs padomājuši, kā neitralizēt arī profesionāli apmācītu sargsuni."

Katrs desmitais maldīgi uzskata, ka par mājokļa drošību jādomā tikai bagātajiem. Zagļi, jo īpaši, atkarīgie no narkotiskajām vielām, ņems jebko ātri realizējamu. Piemēram, vecās paaudzes biezais televizors būs vēl labāks guvums nekā platekrāna modelis, jo ir ērtāk pārvietojams. Cilvēki, kuri piedzīvojuši ielaušanos, ļoti labi zina, ka sajūta pēc nelūgta svešinieka atrašanās mājoklī ir vēl nepatīkamāka par mantiskiem zaudējumiem. Mājokļa saimnieks vēl ilgi pēc ielaušanās var izjust gan psiholoģiskas bailes, gan diskomfortu, tāpēc drošības eksperti iesaka padomāt par apsardzes sistēmas ierīkošanu. Apsardzes sistēma var būtiski samazināt zādzībai pieejamo laiku, jo, nostrādājot signalizācijai, tā var pavisam aizbiedēt zagli, kā arī to izdzirdēs kaimiņi un uz notikuma vietu izbrauks apsardzes kompānijas ekipāža.

"Dzelzs durvis, kvalitatīva slēdzene un apsardzes sistēma mājokļa drošību ievērojami palielina. Tomēr, lai drošības sistēma mājoklī būtu pilnvērtīga, pirms tās ierīkošanas nepieciešama apsardzes kompānijas speciālistu konsultācija. Apsardzes sistēma ir droša, ja tā ir pareizi uzprojektēta un uzstādīta. Ir svarīgi, lai par drošību mājoklī rūpējas speciālisti," piebilst A. Bundulis.


Написать комментарий