Šogad nenotiks festivāls 'Baltijas pērle'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Šogad nenotiks starptautiskais kinofestivāls Baltijas pērle, kas tradicionāli piedāvāja interesentiem plašu filmu programmu un iespaidīgas klasisko filmu kolekcijas, vēsta portāls "Diena".

Festivāla, kurš tradicionāli notika septembrī, organizētāja Marina Ļipčenko portālam apstiprinājusi, ka festivāls šogad nenotiks. "Esam saņēmuši no Rīgas Domes 15 000 latu, no Kultūrkapitāla fonda 5000 latu – tas arī ir viss pieejamais finansējums, kura ir daudz par maz kvalitatīva festivāla sarīkošanai," skaidrojusi Ļipčenko.

Viņa tāpat norādījusi, ka viss šis finansējums faktiski tiktu izlietots, īrējot kinoteātri "Splendid Palace" un Kongresa nama zāles, savukārt filmu tiesību pirkšanas, filmu transporta, tulkošanas un citi izdevumi būtu jāuzņemas festivāla organizatoriem bez garantijas, ka šie izdevumi tiks atpelnīti ar biļešu pārdošanu.

"Domāju, ka pēc gada Baltijas pērle tomēr būs, turklāt uzskatu, ka festivālam ir laiks mainīties, lai tas savā pastāvēšanas trešajā gadu desmitā varētu piedāvāt ne tikai filmu skati, bet arī konkursa programmu un citas aktivitātes, kas raksturo kvalitatīvu festivālu," stāstījusi Ļipčenko.

Jautāta, kā tiks izlietots finansējums, kas jau ir piešķirts 2013. gada festivāla rīkošanai, Ļipčenko pauž cerību, ka attiecīgās organizācijas (Rīgas Dome un Kultūrkapitāla fonds) ļaus šo finansējumu izlietot 2014. gada festivāla sagatavošanai, vēsta "Diena".

Vairākus gadus festivāli "Baltijas pērle" un "Arsenāls" cīnījās par skatītāju uzmanību un filmām, jo abi notika septembrī, bet šogad festivāla, kas iepazīstinātu interesentus ar aktuālajām pasaules kino tendencēm, Latvijā nebūs.


Написать комментарий