Izglītības ministrs: mūsu mērķis ir starptautiski atzīta un konkurētspējīga izglītība

foto: Izglītības un zinātnes ministrija
foto: Izglītības un zinātnes ministrija

„Apmeklējot Rīgas Stradiņa universitāte šodien mēs pārliecinājāmies, ka tā piedāvā starptautiski atzītu un konkurētspējīgu izglītību, ziņo Izglītības un zinātnes ministrija. 

To apliecina ne vien 940 ārvalstu studenti no visas pasaules, kas izvēlējušies izglītību iegūt Rīgas Stradiņa universitātē, bet arī Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs, uz kuru praksē brauc medicīnas studenti no visas Baltijas,” pēc RSU apmeklējuma norādīja izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Savukārt veselības ministre Ingrīda Circene norādīja: "Rīgas Stradiņa universitāte varētu būt piemērs tam, kā efektīvi apgūt un ieguldīt līdzekļus infrastruktūras sakārtošanā, ko šodien redzējām arī Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā. Gan veselības nozarei, gan valstij kopumā ir būtiski, lai jaunie speciālisti spētu īstenot inovatīvus un radošus risinājumus."

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un veselības ministre Ingrīda Circene šodien apmeklēja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas izglītības tehnoloģiju centru. Tāpat ministri kopā ar RSU rektoru profesoru Jāni Gardovski un citiem universitātes pārstāvjiem, pārrunāja universitātes līdzšinējo darbību un tās devumu Latvijas tautsaimniecībai, kā arī tās attīstības ieceres un perspektīvu.

„Tuvākajā laikā viens no mūsu svarīgākajiem uzdevumiem būs studiju budžeta vietu sadale augstskolām. Šajā procesā mēs vadīsimies pēc darba spēka pieprasījuma prognozēm un ņemsim vērā Ekonomikas ministrijas pētījumu „Par darba tirgus vidēja un ilgtermiņa prognozēm", kas norāda uz nepieciešamību veikt budžeta vietu pārdali augstskolās, samazinot budžeta vietu skaitu studiju virzienos, kas jau šobrīd veido darba spēka pārprodukciju, piešķirot papildu budžeta vietas jomās, kur drīzumā akūti trūks profesionāļu,” norādīja ministrs.

„Arī Rīgas Stradiņa universitātei valsts finansējumu mēs novirzīsim tām studiju programmām, kas sagatavo pieprasītus speciālistus,” teica ministrs.

2013.gadā RSU valsts finansē 570 budžeta vietas, no kurām visas ir aizpildītas. RSU ik gadu tiek uzņemti 1300 studenti, šogad studijām pieteikumus iesniedza 4445 studētgribētāji.

Kā iepriekš ziņots, IZM šobrīd strādā pie tā, lai izveidotu studentu reģistru, kas apvienots ar Valsts ieņēmumu dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras datubāzēm.

„Izveidojot studentu reģistru, mēs varēsim sekot līdzi absolventa gaitām gadu, trīs gadus pēc studiju beigšanas. Uzzināsim vai absolventam ir darbs, vai tas ir atbilstošs iegūtajai specialitātei, kā darba samaksa atšķiras no to cilvēku, kuri ir ieguvuši profesionālo izglītību, vai to, kuri pēc vidējās izglītības iegūšanas mācības nav turpinājuši. Šis rīks informēs potenciālo studentu par iespējamajām nākotnes izredzēm absolvējot konkrēto augstskolu vai studiju virzienu,” norāda ministrs.


Написать комментарий