Sācies emigrācijas vilnis no Itālijas

foto: db.lv
foto: db.lv

Krīzes iespaidā sācies jauns emigrācijas vilnis no Itālijas. No valsts aizbrauc galvenokārt jauni cilvēki, kas par jauno dzīvesvietu visbiežāk izvēlas Vāciju. 

Neskatoties uz ES piešķirto miljardu eiro jauniešu bezdarba samazināšanai, valdībai trūkst ideju un līdzekļu to īstenošanai, raksta Latvijas Avīze.



Aizvadītajā gadā no Itālijas aizbraucis 78 941 cilvēks, par 30% vairāk nekā 2011. gadā. Lielākā daļa aizbraucēju ir vīrieši no Itālijas ziemeļu daļas, kur koncentrējas valsts rūpniecības uzņēmumi. Emigrantu vidējais vecums ir 30 gadi. Divas trešdaļas no viņiem par savu mērķi izvēlējušies Eiropas valstis, visvairāk Vāciju, kur pērn apmetušies 10 520 itāliešu, citi devušies arī uz Šveici, Lielbritāniju un Franciju. Ārpus Eiropas iecienītākie galamērķi ir bijuši Argentīna, ASV, Brazīlija un Austrālija. Pavisam ārpus savas valsts patlaban dzīvo 4,34 miljoni itāliešu, no kuriem 2,3 miljoni ir izbraukuši no valsts samērā nesen – pēc 1990. gada, vēsta laikraksts.

Itālieši, kam nav darba dzimtenē, labprāt dodoties uz Berlīni. Pilsētā esot plaša itāliešu kopiena – aptuveni 30 000 cilvēku, trešā lielākā pēc turku un poļu kopienām –, kas atvieglo iedzīvošanos. Berlīnē esot seši itāliešu bērnudārzi un trīs skolas.

«Jauniešu bezdarbs ir mana valdīšanas laika lāsts,» intervijā BBC televīzijai atzinis Itālijas premjerministrs Enriko Leta, kura popularitāte valstī beidzamajos mēnešos strauji krītas.

Premjers baidoties, ka Itālijā varētu izveidoties vesela paaudze, kas ir vīlusies Eiropas Savienībā, netic ES solījumiem un vēlas to pamest. Jauniešu (no 18 līdz 29 gadiem) bezdarbs valstī ir sasniedzis 25%, informēLatvijas Avīze.


Написать комментарий