Nodrošinot atvieglojumus uz nekustamā īpašuma nodokli, Daugavpils pašvaldība katru gadu zaudē apmēram 30 tūkstošus latu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv ziņoja Īpašuma nodokļa atvieglojuma komisijas priekšsēde un Daugavpils domes Finanšu nodaļas vadītāja vietniece Ivonna Funte, katru gadu komisija izskata vidēji 370 iesniegumus no iedzīvotājiem, pamatojoties uz tiem, tiek pieņemti lēmumi par īpašuma nodokļa atvieglojumu, tā rezultātā pašvaldība zaudē apmēram 30 tūkstošus no ienākuma.

Atvieglojuma saņemšanai, kas sastāda 90%, parasti piesakās fiziskās personas, kas noteiktās situācijās var pretendēt uz īpašuma nodokļa atvieglojumu, ja dzīvojamā platība ir līdz 1200. Cilvēku kategorijas, kam ir tiesības uz atvieglojumu, ir atrunātas pašvaldības noteikumos Nr.25 no 2008. gada 15. maija.

Kā paskaidroja I. Funte, atvieglojums automātiski tiek piešķirts maznodrošinātām personām, bet komisija spriež par atvieglojuma piešķiršanu citos gadījumos. Atvieglojums tiek piešķirts arī cilvēkam,  kuram ir bērns-invalīds, kurš pats ir 1. vai 2. grupas invalīds, kas ir vientuļš pensionārs ar ienākumu, kas ir mazāks par 160 Ls (ja kopā dzīvo divi pensionāri, tad ne vairāk kā 140 Ls par cilvēku), kas ir vientuļš un pirmspensijas vecumā, dzīvo viens un līdz pensijai ir ne vairāk kā trīs gadi, vai invalīds, kura īpašumā ir auto ar manuālo vadību.

Noteikumos ir arī atrunāti daudzi gadījumi, kad atvieglojuma saņemšanai var pretendēt arī juridiskās personas.


Написать комментарий

Nezaudē jau neko, jo piesakās cilvēki, kas nevar samaksāt kārtējo nodokli. Būtu labāk, ja būtu jāizsniedz pabalsts nodokļa nomaksai?