‘Citadele’ pirmajā pusgadā uzrāda pamatīgu peļņas pieaugumu; banka varētu vēl aizdot ‘Liepājas metalurgam’

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Bankas "Citadele" peļņa šā gada pirmajā pusgadā bijusi 5,8 miljoni latu, kas ir par aptuveni 30% vairāk nekā pērn šajā laikā iespētais. 

Tāpat banka varētu izsniegt papildus aizdevumu nedienās nonākušajām uzņēmumam „Liepājas metalurgs”, piektdien LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja bankas valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Beļavskis norādīja, ka banka šā gada pirmajā pusē ir uzrādījusi pieaugumu visos galvenajos posteņos, izņemot izmaksas. Bankas peļņa pērn pirmajos sešos mēnešos bija 4,6 miljoni latu, bet gadā kopumā peļņa sasniedza deviņus miljonus latu.

Tāpat Beļavskis norādīja, ka "Citadele" būtu ar mieru palielināt aizdevumu uzņēmumam "Liepājas metalurgs" (LM) ražošanas atjaunošanai, ja būtu pārliecība, ka aizdotā nauda ir drošībā.

"Pie kaut kādiem noteikumiem, ja mēs redzētu, ka šī papildus nauda ir absolūti droša, tad - protams," Beļavskis komentēja iespēju LM aizdot vēl papildus aizdevumu.

Beļavskis sacīja, ka "Ņemot vērā, ka ir iesaistīti tik daudz nopietni kreditori, ir iesaistīta valsts, ir iesaistīta Ekonomikas ministrija (EM), tas būtu nepieņemami, ka ilgtermiņā šo ražotni nespēj atjaunot, bet vidējā termiņā viss ir atkarīgs no tā, kā attīstīsies šie akcionāru strīdi.”

Citadele ir Latvijas banka, kas dibināta 2010. gada 30. jūnijā pēc Parex bankas restrukturizācijas pabeigšanas. 75% bankas akciju īpašnieks ir valsts akciju sabiedrība „Privatizācijas aģentūra”, bet 25% un vienas akcijas īpašnieks ir Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka. Bankai ir vairākas filiāles arī ārpus Latvijas.

Valdība 2010.gada martā pieņēma lēmumu par "Parex bankas" restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā bankā - bankā "Citadele". Atbilstoši iepriekš valdībā apstiprinātajam restrukturizācijas plānam bankas "Citadele" pārdošanas galīgais termiņš ir 2014.gada beigas.


Написать комментарий