Izskanējuši vasaras lielākie svētki – Annas Dagdā 2013

foto: Dagdas novada pašvaldība
foto: Dagdas novada pašvaldība

No 25. līdz 27. jūlijam Dagdā pulcējās gan vietējie iedzīvotāji, gan tuvi un tāli viesi, lai svinētu tradicionālos Annas svētkus.

Jau ceturtdien svētkus sāka svinēt paši mazākie dagdānieši. Radošajās darbnīcās bērni varēja apgleznot sejas ar zirnekļiem, tauriņiem un puķītēm, no papīra salocīt origami, no kaklasaitēm sašūt rozes vai uztaisīt košu brošu. Apsveikumu kartiņu darbnīcā darbojās arī pavisam maziņi bērni.

Jaunieši iesaistījās Latvijas Kultūras akadēmijas studentu rīkotajā audio un vizuālās mākslas prezentācijā. Kopīgi tika veidota filma par to, kā Dagdas jaunieši svin Annas svētkus. Vakara noslēgumā Dagdas parka estrādē notika putu diskotēka.

Piektien, 26. jūlijā Amatnieku tirdziņā varēja iegādāties gan dažādus Latgalē ražotos gardumus, gan meistaru darinājumus, gan dažādus krūmus un puķes. Kroma kolna brõļiste priecēja ne tikai ar saviem tērpiem, bet arī ar kauju demonstrējumiem un gardo zupu.
Pie Veselības un sociālo pakalpojumu centra „Dagda” notika tradicionālais koncerts ''Iedvesmo dzīvei''. To apmeklēja visi centra un pansionāta klienti un darbinieki. Šis koncerts vienmēr tiek ļoti atzinīgi novērtēts, jo veci un riteņkrēslos sēdoši cilvēki nevienmēr var apmeklēt visus svētku pasākumus. 

Vakarā Dagdas parkā koncertēja grupa „Galaktika” un Rēzeknes Zaļo pakalnu koris.

Sestdienas rītā visi pulcējās Dagdas ezera pilsētas pludmalē, kur notika paštaisīto peldrīku konkurss. Skatītājus priecēja skaisti, jautri un oriģināli peldrīki.

Par neatņemamu svētku pasākumu ir kļuvušas zirgu rikšošanas sacensības, kas norisinājās Dagdas pagasta muižā. Sacensībās piedalījās ne tikai dalībnieki no Latvijas, bet gan arī no Lietuvas. Klātesošos starplaikos izklaidēja dzīvā mūzika, bet bērnus – poniji.
Lielais svētku noslēguma koncerts „Zem Dziesmu un Deju svētku varavīksnes tilta” pulcēja ļoti daudz skatītāju. XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku dalībnieki no Dagdas un Krāslavas novadiem iepriecināja skatītājus ar saviem priekšnesumiem.



Написать комментарий