Samsung atņem Apple kompānijai visienesīgākā telefonu ražotāja statusu

foto: secret-seo.ru
foto: secret-seo.ru

Pēc šā gada otrā ceturkšņa rezultātiem Samsung ir kļuvis par ienesīgāko telefonu un viedtālruņu ražotāju. Par to tiek ziņots konsultatīvās kompānijas Strategy Analytics preses relīzē. Iepriekšējais līderis Apple ir nokļuvis otrajā vietā, tā ziņo „LENTA.RU”.

Pēc analītiķu datiem, laika periodā no aprīļa līdz jūnijam Samsung ar telefonu un  viedtālruņu tirgošanu ir nopelnījis 5,2 miljardus dolāru, bet Apple – 4,6 miljardus dolāru.

Konsultatīvās kompānijas paziņojumā ir atzīmēts, ka korejiešu ražotājs pirmo reizi ir apsteidzis savu amerikāņu konkurentu peļņas gūšanā no telefoniem.

Analītiķi uzskata, ka amerikāņu kompānijas peļņa ir pazinājusies tādēļ, ka ir bijusi neliela iPhone pārdošana un ir pieaugusi konkurence Ķīnā. Tai pat laikā Samsung kompānija ir sasniegusi labus rezultātus ASV.

Šobrīd Samsung ieņem arī līdera pozīciju saražoto telefonu daudzumā. Pēc ABI Research datiem, šī gada pirmajā ceturksnī korejiešu kompānijas daļa telefonu tirgū  sastādīja 27 procentus. Otrajā vietā ar 15% atradās Nokia un trešajā – Apple ar 9%.


Написать комментарий