Pilsētas domē apbalvoja Apstādījumu noformējumu konkursa uzvarētājus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 26.jūlijā, Daugavpils pilsētas domē notika Apstādījumu noformējumu konkursa uzvarētāju un dalībnieku apbalvošanas ceremonija.

Konkursa ietvaros tika saņemti 23 pieteikumi, tas ir mazāk, nekā iepriekšējos gados. Piemēram, pērn konkursā piedalījās 50 cilvēki.
Daugavpils pilsētas galvenais mākslinieks Juris Pundurs atzīmēja, ka neliels dalībnieku skaits varētu būt saistīts ar laikapstākļiem. Tomēr komisijai ļoti patika novērtēt pieteiktos balkonus, puķu dobes, pagalmus, kaut arī nebija viegli izvēlēties labākos. Novērtējot objektus, tika ņemta vērā kompozīcijas oriģinalitāte, efektīgums utt.

Divu dienu laikā komisija apkopoja rezultātus un noteica uzvarētājus gandrīz katrā konkursa grupā. Konkursa naudas fonds šogad bija palielināts sešas reizes un sastādīja 1 500 latus.

Kategorijā „Balkonu, lodžiju, terašu noformējums daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās” par uzvarētājām kļuva Aina Jansone un Iraida Šarenkova, kurām pasniedza Pateicības rakstus un naudas balvu 50 latu apmērā. Otrās vietas ieguvējas ir Anna Mackeviča un Gaļina Kusiņa, trešās – Klavdija Haļikova, Gaļina Isate un Julija Burceva. Lielāka daļa šo uzvarētāju ir Ķīmijas mikrorajona iedzīvotāji.
Kategorijā „Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās individuālajās dzīvojamās mājās” otro vietu ieņēma Zinaīda Kazakeviča, trešo – Diāna Ročko. 

Kategorijā „Puķu dobju un ēkām piegulošo teritoriju, pagalmu labiekārtojuma noformējums” publisko ēku vidū par labākajām iestādēm tika atzīta Daugavpils pilsētas 27.pirmsskolas izglītības iestāde un Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestāde.
Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vidū vissakoptākā un viskaistākā teritorija atrodas Jaunajā Forštadtē – Aveņu ielā 39. Mājas vecākais Andrejs Gasparovičs pastāstīja, ka puķu dobi veidoja visi kopā: daļa iedzīvotāju iegādājās puķes vai atveda tās no vasarnīcām, citi bija atbildīgi par puķu laistīšanu, pārējie kopa puķu dobi. Rezultātā uzvarētāji saņēma naudas balvu 100 latu apmērā.

Vēl viena pirmās vietas ieguvēja ir daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Valkas ielā 58 pārstāve Silvija Elste, kura ir konkursa pastāvīga dalībniece. Trešā vieta tika piešķirta daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai Strādnieku ielā 99 un Arhitektu ielā 6.

Šajā kategorijā individuālo dzīvojamo māju vidū par uzvarētāju kļuva individuālās mājas īpašnieks Česlavs Šostakovskis, kuram pasniedza Pateicības rakstu un naudas balvu 100 latu apmērā.

Neviens no konkursa dalībniekiem netika aizmirsts, pēc apbalvošanas ceremonijas visi piedalījās tradicionālajā fotosesijā.
Pēc komisijas priekšsēdētājas Ināras Artekovas vārdiem, pats grūtākais komisijas darbā bija cilvēciskais faktors: „Daļai konkursa dalībnieku bija lielākas materiālās iespējas, citiem – mazākas, bet bija redzams, ka noformējumā ielikta cilvēku dvēsele. Tas arī tika ņemts vērā”, paskaidroja Domes izpilddirektora vietniece.



Написать комментарий