Sniegputenis Brazīlijā – nosaluši un bojā gājuši 3 cilvēki

foto: grandwallpapers.net
foto: grandwallpapers.net

Brazīlijas iedzīvotājiem sniegs sagādāja nepatīkamu pārsteigumu – pirmo reizi pa ilgu laiku sniga. Pēc sinoptiķu prognozēm, tuvākajās divās dienās pilsētās Santa-Katarine, San Paulu, Parane un Rio-Grandi-du-Sul saglabāsies tādi laika apstākļi, kas ir labvēlīgi salnām, ziņoja „RBK”.

Šodien naktī Santa-Katarine štatā termometra stabiņš noslīdēja līdz mīnuss 7 grādiem Celsijā.

Interneta lietotāji liek sociālajos tīklos foto ar neparasto dabas parādību. 30 gadu llaikā tas ir pirmais sniegputenis. Auksto laiku Brazīlijas pilsētā ienesa ciklons no Antarktīdas.

Pie tam, neierastie laikapstākļi noveda pie upuriem: San-Paulu pilsētā līdz nāvei nosala 1 cilvēks, Rio-Grandi-du-Sul štatā bojā gāja 2 cilvēki. Sakarā ar salu Brazīlijas ielās, patversmēs nogādāti tūkstoši bezpajumtnieku.

Tiek ziņots arī par negadījumiem uz ceļiem, starp dažām pilsētām ir slēgta satiksme, ir traucēta gaisa satiksme. Sinoptiķi sola, ka sals beigsies nākamnedēļ.

Staruja temperatūras maiņa ir notikusi arī Argentīnā. Dažviet temperatūra noslīdējusi līdz mīnuss 10 grādiem Celsijā. Arī D-Amerikā ir uzsnidzis sniegs, kā arī Čīles galvaspilsētā Santjago, bet Sjerra-de-la-Ventana sniegputeņa dēļ ir slēgti ceļi.

Argentīnā slikto laikapstākļu dēļ bojā gājuši vismaz 6 cilvēki, tajā skaitā –  trīsgadīgs bērns, kas saindējās ar gāzēm, kas nāca no sildītāja.

Jāatgādina, ka jūnija sākumā Brazīlijā bija masveida nemieri. Iemesls bija cenu kāpums par braukšanu sabiedriskajā transportā San-Paulu un dārgo futbola maču organizēšana.

Nemieru laikā cieta simtiem cilvēku.


Написать комментарий