Francijas Parlamenta deputāti ļauj apvainot Prezidentu

foto: 1tv.ru
foto: 1tv.ru

Rupja uzvedība attiecībā uz Francijas Prezidentu vairs netiek uzskatīta par pārkāpumu, kā vēsta „NB NEWS”. Labojumus likumā par vārda brīvību Francijas Republikas Parlaments ieviesa ceturtdien, 25. jūlijā.

Pirms labojumu ieviešanas likumā valsts vadītājs atradās priviliģētā stāvoklī, salīdzinājumā ar pārējiem iedzīvotājiem. Jebkura rupjība attiecībā pret prezidentu iepriekš automātiski tika uzskatīta par likuma pārkāpumu. No šī brīža prezidentam tiesā būs jāpierāda apmelošanas vai izkropļotas informācijas sniegšanas fakts.

Likums tika pieņemts pēc Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmuma, kura noteica, ka Francija ir pārkāpusi demonstrētāja tiesības, kurš tika sodīts par plakātu, kas vēstīja „Atšujies, plānprātiņ!” un bija adresēts prezidentam Nikolā Sarkozī.

Šis izsauciens kļuva samērā populārs Francijā, kad to lietoja pats Sarkozī pret cilvēku, kas nevēlējās paspiest viņam roku.

Jaunais likums neparedz atbildības nešanu par nepareizas informācijas sniegšanu attiecībā pret valsts galvu, ja tiesu darbības rezultātā tiks noskaidrots, ka kāds cilvēks ir veicis likuma pārkāpumu.
 


Написать комментарий