Portugālē notiks festivāls, kas veltīts «glikofīliem»

foto: mytravelmood.com
foto: mytravelmood.com

Kārtējais cukura paciņu kolekcionāru jeb „glikofīlu”, kā viņi paši sevi dēvē, festivāls norisināsies Portugāles pilsētā Bouzela, tā vēstīts „EUROMAG”.

Saskaņā ar vietējo iestāžu prognozēm, jau pirmajā svētku dienā ir gaidāms vairāk nekā 2000 viesu, kas priekš mazās pilsētas Portugāles centrā ir kaut kas ekstraordinārs.

Pēc municipālās padomes pārstāves Euženijas Liž vārdiem, kas ir atbildīga par pasākuma organizāciju un norisi, divu svētku dienu laikā viesi varēs apmeklēt cukura bodīšu izstādi, paskatīties muzikālās izrādes, paskatīties uz zvaigznēm caur teleskopu, iziet ielās ar lozungu „Dedzināsim kalorijas!”

Pasākuma nagla būs kāzu toršu konkurss. Vietējo saldumu ražotāju iesniegumu skaits vien jau ir 20, kā atzīmējis «Российская газета». Balva par pirmo vietu būs 250 eiro.

„Mēs ceram atmodināt profesionāļus un 

Starp citu, lai paziņotu par šo notikumu, vietējā pašvaldība jau ir izdevusi 3 jaunus veidus cukura paciņām, uz kurām attēloti pilsētas skati un nacionālie saldumi.

Pirmā starptautiskā „glikofīlu” tikšanās notika 2002. gadā kūrortpilsētā netālu no Lisabonas. Tajā piedalījās 34 portugāļi un 11 cilvēki no visas pasaules.

Toreiz vispārējai apskatei tika piedāvāta kolekcija no vairāk nekā 300 000 dažādām cukura paciņām.

Šo tikšanos organizators ir cukura paciņu kolekcionāru Portugāles klubs, kurš regulāri informē par savu darbību.
 


Написать комментарий