Līvānieši un pilsētas viesi jau ir izvēlējušies izstādes skaistāko fotogrāfiju

foto: LMAC
foto: LMAC

Gandrīz divu nedēļu laikā, Latgales mākslas un amatniecības centrā jebkuram interesentam bija iespēja apskatīties līvāniešu sanesto fotogrāfiju izstādi – konkursu „Stikla raksti, deju raksti, vidū zelta atslēdziņa”, novērtēt un nobalsot par to fotogrāfiju, kura patīk vislabāk, ziņo Latgales mākslas un amatniecības centrs.

Kopā par fotogrāfijām nobalsoja 1051 skatītājs. Lai arī aicināti nobalsot bija visi interesenti, tomēr vairāk šādu iespēju izmantoja Latgales mākslas un amatniecības centra apmeklētāji, kas lielākoties ir viesi no citām Latvijas pilsētām, reģioniem un pat valstīm. Tādējādi balsotāji fotogrāfijas spēja novērtēt objektīvi, neiespaidojoties no fotogrāfiju autoru vārdiem un uzvārdiem.

Jau kopš pirmās balsošanas dienas līderos izvirzījās trīs fotogrāfijas: Ingmāra Zaļmeža fotogrāfija ar „izlīgšanas soliņu” pie Līvānu novada centrālās bibliotēkas, Ilzes Griezānes fotogrāfija ar auglības koku un gulbju pāri pie Latgales mākslas un amatniecības centra, un Vivitas Kokinas fotogrāfija ar naksnīgo tiltu pār Dubnas upi. Balsošanas noslēgumā, 20. jūlija vakarā tika noskaidrots, ka tomēr 1. vietu ar 140 balsīm ieguva autores Vivitas Kokinas fotogrāfija, kurā redzams, jau iepriekš minētais, tilts pār Dubnas upi.

Fotogrāfiju izstādes 1. vietas ieguvēja tika paziņota Līvānu pilsētas svētku laikā, balvā saņemot suvenīru grozu no Latgales mākslas un amatniecības centra.

Konkursam noslēdzoties izstāde skatāma vēl līdz šī gada 3. augustam Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.
 


Написать комментарий