Deputāti atbalstīja muzejpedagoģisko programmu telpas izveidi Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti vienbalsīgi atbalstīja projektu, kura ietvaros Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks izveidota muzejpedagoģisko programmu telpa.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Ģiptere paskaidroja, ka šī telpa tiks atvērta šī gada novembrī un tajā tiks īstenotas galvenokārt bērniem un skolēniem domātās muzejpedagoģiskās programmas.

Patlaban muzeja darbinieki ir izstrādājuši 6 šādas programmas, tiks izstrādātas vēl 5. Pateicoties programmām, dažāda vecuma bērni spēlējoties iegūs zināšanas par pilsētas vēsturi, tradīcijām, ievērojamiem cilvēkiem, interesantiem faktiem utt. Telpa tiks izveidota muzeja pagrabtelpās.

Muzeja darbinieku sens sapnis tiks īstenots, pateicoties Kultūrkapitāla fonda, pašvaldības atbalstam un dalībai ES fonds starptautiskajā projektā „Muzeju vārti”. Remontdarbi un nepieciešamā aprīkojuma un mēbeļu iegāde izmaksās 13 000 latus, no tiem 4 810 lati būs Kultūrkapitāla fonda finansējums, 5 100 lati – pašvaldības finansējums, pārējos līdzekļus piešķirs ES fonds starptautiskā projekta ietvaros.

Tiek plānots, ka interaktīvās nodarbības jaunajās telpās būs par simbolisku maksu. Pasākumus rīkos muzeja pedagogs, kurš sadarbojas ar Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi.

Deputāti neizslēdza iespēju, ka pilsētas skolēni varēs apmeklēt šīs neparastas nodarbības bez maksas.

Jāatzīmē, ka šāda veida interaktīvās telpas ir izveidotas tikai dažos Latvijas muzejos.


Написать комментарий