‘Jaunā viļņa’ dēļ lepnu apartamentu īres cenas traucas debesīs

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Rīgas klusajā centrā un Vecrīgā jau sācis aptrūkties izīrējamu dzīvokļu, tādēļ potenciālie īrnieki spiesti apsvērt ”pieticīgākas” alternatīvas – dzīvokļus jaunajos projektos ārpus centra, bet Jūrmalā īres cenas sasniedz veselajam saprātam neiedomājamas summas.

"Baltic Sotheby's International Realty" eksperte Evita Pudane zina teikt, ka  jaunajos projektos ārpus galvaspilsētas centra īres maksa par dzīvokli ar divām līdz trim guļamistabām ir attiecīgi 1200 - 3000 eiro. Īrnieki interesējoties par īri uz laika posmu no gada un ilgāk ar iespēju pagarināt līgumu.

"Potenciālo īrnieku prasības ir samērā augstas. Tādēļ iegūst tie īpašnieki, kuri ir gatavi uz saprātīgiem kompromisiem - vai nu tā būtu īres maksa, vai īrnieka vēlme nomainīt dīvānu vai lustru uz īpašnieka rēķina. Ja dzīvokļa cenas un kvalitātes attiecība ir adekvāta, dzīvoklis tiek izīrēts maksimums mēneša laikā," novērojusi Pudane.

"Nākamvasar Jūrmalā gaidāms apartamentu īres tirgus apjoma pieaugums. Tomēr prognozējam, ka jaunu objektu rašanās nemainīs cenu situāciju. Kūrortpilsētā joprojām trūkst kvalitatīvu dzīvokļu, un tas nozīmē, ka cenas paliks iepriekšējo gadu līmenī - apmēram 5000 - 6000 eiro mēnesī," prognozē uzņēmuma Baltic Sotheby's International Realty līdzīpašniece Ilze Mazurenko.

"Jaunais vilnis" arī šogad uz neilgu laiku ir noteicis īres tirgu Jūrmalā, tostarp notiek darījumi par netipiski augstām cenām.

„Mēs nesen noslēdzām darījumu par mājas izīrēšanu uz nedēļu par vairāk kā 25 tūkstošiem eiro," norāda Mazurenko.

Potenciālie īrnieki pievēršot uzmanību arī tādām niansēm kā, piemēram, komunālajiem pakalpojumiem. "Tos ieteicams uzreiz iekļaut īres maksā. Tā var būt arī nedaudz augstāka, jo cilvēks, kurš par atpūtu Jūrmalā ir gatavs atdot 10 - 15 tūkstošu eiro, ir pelnījis nedomāt par ikdienas sīkumiem," tā Mazurenko.


Написать комментарий