Moldāvijā pieprasa ārsta sodīšanu par operāciju ar urbi

foto: spoki.tvnet.lv
foto: spoki.tvnet.lv

Kā ziņots LENTA.RU,  Moldāvijas veselības aizsardzības ministrs Andrejs Usatijs ir pieprasījis sodīt ķirurgu, kas operācijas laikā ir izmantojis būvniecības urbi kādā no Ķišiņevas bērnu slimnīcām, kas dēvēta Valentīna Ignatenko vārdā. To vēstījis Publika.md.

„Urbjmašīnu izmantoja diletants. Cilvēks, kas domājis, ka spēj tādā veidā veikt operāciju,” tā sacījis ministrs, piebilstot, ka tādu ierīču slimnīcas aprīkojumā nav.

Usatijs nesen veica medicīniskās iestādes informēšanu pēc premjerministra Jurija Ljanke personīgā rīkojuma. Par pamatu incidentam bija kļuvis ieraksts, kuru uztaisīja nodaļas ārsti un kas bija guvis publicitāti.

Video ierakstā ir redzamas manipulācijas, kas veiktas slimnīcā ar būvniecības urbi, āmuru un citiem priekšmetiem. Pēc traumatoloģijas nodaļas vadītāja Grigorija Rusanovskova vārdiem, šie instrumenti tiek izmantoti teju katras operācijas laikā. Ārsts atzīmē, ka neskaitāmas reizes ir lūdzis direktoram, lai tiktu iegādātas atbilstošas ierīces, bet prasījums palicis bez atbildes.

Kāds no slimnīcas ārstiem anonīmi ziņojis, ka urbja izmantošana traumatoloģijā un ortopēdijā ir ierasta lieta. Pēc viņa vārdiem, moldāvu medicīnai pagaidām trūkst līdzekļu atbilstoša inventāra iegādei. „Padomju laiku urbi „Albīna” mēs izmantojam jau vairāk nekā 20 gadus. Tas tāpat kā knaibles ir katras traumatoloģijas nodaļas ierastie instrumenti, bet ne visi to zina, ” tā viņš piebilda.


Написать комментарий