Latgales keramikai veltītais piemineklis slēgts sakarā ar profilakses darbiem 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudziem pilsētniekiem un pilsētas viesiem radies jautājums, kas ir noticis ar interesantu Latgales keramikai veltītu pieminekli, kas atradās Daugavpils centrā. 

Lai noskaidrotu, kas ir noticis ar pieminekli, pie kura bieži vien fotografējas gan tūristi, gan pilsētnieki, portāla Gorod.lv korespondente griezās pie skulptūras idejas autora Valentīna Petjko.

Skulptors pastāstīja, ka ar pieminekli viss ir kārtībā: „Nekas nav noticis, piemineklis ir slēgts sakarā ar profilakses darbiem, tiklīdz laikapstākļi uzlabosies, notiks ekspozīcijas maiņa”. 

V.Petjko nepaziņoja sīkāku informāciju par izmaiņām, atzīmējot, ka drīz visi interesenti atkal varēs izbaudīt pieminekļa skaistumu.
Atgādināsim, ka divus metrus augsts stikla kubs, pilns ar māla podiem, Rīgas ielā tika uzstādīts pagājušā gada maijā Starptautiskā māla mākslas festivāla „Latgales māla trauks” ietvaros. Skulptūras idejas autors ir keramiķis Valentīns Petjko, māla podus, kuri tika ievietoti stikla kubā, izgatavoja Māla mākslas centra keramiķi. Idejas īstenošanai Māla mākslas centram bija iedalīti 3 000 latu.


Написать комментарий

Nomierinot pilsētniekus, būtu jāpiebilst, ka 3000 Ls, kas tika iedalīti skulptūras un festivāla realizēšanai, bija pišķirti no kompānija LMT. Nekādi Daugavpils budžeta līdzekļi netika skarti..