Ierosinājums par aizsargdambja izbūvi Ruģeļos ir iekļauts Daugavpils pilsētas attīstības plāna redakcijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, Rīgas firmas „Baltijas konsultācijas” eksperti līdz šī gada septembrim izskatīs un apstrādās daugavpiliešu iesniegtos ierosinājumus, kuri tika saņemti pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam pirmās redakcijas publiskās apspriešanas gaitā.

Noslēguma pasākumā, kas jūlija vidū norisinājās Daugavpils pilsētas domē, pilsētnieki ierosināja izbūvēt aizsargdambi starp Daugavu un vasarnīcu ciematu „Draudzība”, kas atrodas Ruģeļu mikrorajonā un kurā pastāvīgi dzīvo teju 20% no vasarnīcu īpašniekiem.

Šogad pavasara plūdi sagādāja viņiem nopietnas problēmas, tādēļ pilsētnieki ierosināja izbūvēt aizsargdambi vasarnīcas ciemata teritorijā no tā sākuma līdz mazajai ūdenstilpnei Nometņu ielā. Pēc iedzīvotāju domām, tas būtu paveicams tuvākajā laikā, tādēļ jānosaka būvdarbu termiņš un atbildīgās personas.

Vicemērs Dmitrijs Rodionovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šis ierosinājums ir jāizskata. „Mūsu galvenais uzdevums ir iedzīvotāju interešu aizsardzība. Cits jautājums, vai mums pietiks naudas līdzekļu. Tas ir prioritāšu jautājums.

Cik man zināms, Daugavpils pilsētas dome visai aktīvi palīdzēja iedzīvotājiem, kuru dzīvojamā platība šopavasar bija applūdusi.
Šis punkts noteikti tiks iekļauts Daugavpils pilsētas attīstības plāna redakcijā. Manuprāt, ņemot vērā šo ierosinājumu, pilsētas attīstības plāns tiks koriģēts”, paskaidroja D.Rodionovs.

Saskaņā ar likumdošanu visi līdz šī gada augusta vidum saņemtie iedzīvotāju ierosinājumi tiks izanalizēti un apkopoti, rezultāti tiks publicēti pašvaldības mājas lapā sadaļā „Publiskā/sabiedriskā apspriešana”.


Написать комментарий