Jānis Lāčplēsis: Daugavpils pilsētas domē nav starptautiskas kompānijas veiktās ekspertīzes oriģināla

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, pēc divu Daugavpils pilsētas domes deputātu iniciatīvas šo ceturtdien, 25.jūlijā, tiks izveidota darba grupa, kura pārbaudīs PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus, jo deputāti apšauba to likumību.

Līdz šim laikam nav atrasti dokumenti ar starptautiskas kompānijas „Ernst & Young” veiktās ekspertīzes rezultātiem.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis šajā sakarā paziņoja sekojošo: „Patiesībā Daugavpils pilsētas domē nav starptautiskas kompānijas veiktās ekspertīzes oriģināla. Viss ar to saistītais ir pieņēmumi un komentāri.

Tas tā nepaliks. Tiks izveidota gan darba grupa, kura tiks skaidrībā ar situāciju PSIA „Daugavpils ūdens”, gan vēl viena darba grupa, kas izanalizēs saistībā ar SC-1, SC-2 un SC-3 noslēgtos līgumus.

Triju mēnešu laikā tiks sagatavota informācija, kas tiks nodota izskatīšanai Domes sēdē. Sēdē tiks uzaicinātas arī šajos projektos iesaistītās puses, kuras varēs izteikt savu viedokli, atbildēt uz jautājumiem. Nepieciešamības gadījumā tās saņems ekspertu datus un varēs tos publiski apspriest.

Dokumentu oriģināla nav arī PAS „Daugavpils siltumtīkli”. Protams, viņi saņems firmas apliecinātu kopiju, taču tas ir tikai firmas viedoklis. Gadījumā, ja firmas viedoklis netiks apstiprināts, nekādu juridisku seku nebūs.

Tas ir tikai trešās personas viedoklis, kas tika izteikts par lielu naudu. Acīmredzot tas tika darīts politiskos nolūkos. Pagaidām nekomentēšu ekspertīzi, neesmu lasījis”, pastāstīja J.Lāčplēsis.

Zināms, ka PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus pārbaudīs deputāti Jurijs Zaicevs un Jevgeņijs Carevs. Pārējo speciālistu, kuri arī iesaistīsies šajā procesā, vārdi pagaidām nav zināmi.

Zināšanai: Jurijs Zaicevs 2006.gadā pabeidza vidusskolu un šobrīd ir DU Sociālo zinātņu fakultātes students, studē tiesību zinātni.
Savukārt Jevgeņijam Carevam ir vidējā izglītība, kas 1983.gadā tika iegūta Murmanskā.

Starptautiska firma „Ernst & Young” ir daļa no pasaulē zināmas firmas, kas sniedz profesionālos pakalpojumus. Tajā darbojas 144 000 speciālisti 140 valstīs.  Latvijas birojā strādā 175 darbinieki. Firma piedāvā plašu pakalpojumu spektru, konsultācijas audita, nodokļu, finanšu, uzņēmuma reorganizācijas, biznesa novērtējuma, komercdarbības u.c. jautājumos.

Ekspertīzes rezultāti par SC-2 un SC-3 līgumu pārbaudi bija paziņoti Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē. Sīkāka informācija pieejama šeit.


Написать комментарий