Venēcijas gondoljeriem būs jāpūš «trubiņā"

foto: album.turizm.ru
foto: album.turizm.ru

Arī leģendāro Venēcijas gondolu vadītājiem jeb gondoljeriem, gluži tāpat kā citiem satiksmes dalībniekiem, nāksies iziet regulāras alkohola un narkotiku lietošanas pārbaudes.

Šādu ierosinājumu gondoljeru asociācijas vadītājs izteicis pēc tam, kad vairāki ārzemju tūristi pilsētas domē sūdzējušies par laivu vadītāju aizdomīgo uzvedību un ziņas par iereibušu gondolu vadītāju ālēšanos nokļuvušas arī avīzēs.

Laikraksts «Il Gazzettino» raksta, ka pirms pāris nedēļām videomateriālu apmaiņas vietnē «YouTube» ievietots videoklips, kurā redzama acīmredzami iereibuša gondoljera palīga ālēšanās. Šo palīgu uzdevums ir palīdzēt pasažieriem iekāpt gondolās un izkāpt no tām, taču video redzamais cilvēks diez vai to spētu, norāda avīze. Viņš bijis absolūti piedzēries un mēģinājis izklaidēt tūristus, izģērbjoties kails un ielecot kanālā tieši no Svētā Marka laukuma piestātnes. «Lai gan daži tūristi sajūsmā aplaudēja, lielākā daļa viebās,» raksta avīze, norādot, ka pilsētas viesiem šāda gondoljeru uzvedība nevar patikt. Arī iepriekš saņemtas sūdzības, ka gondolu vadītāji savus pienākumus pildījuši reibumā – lielākoties nelielā, bet redzēti arī krietni iereibuši gondoljeri.

Asociācijas vadītājs Nikola Falkoni piekritis, ka šāda uzvedība ir nepieņemama. Turklāt runa ir ne tikai par gondoljeru tēla bojāšanu, bet arī drošību. «Ja jau autobusu vai taksometru vadītāji nedrīkst sēsties pie stūres reibumā, tas pats jāattiecina arī uz gondolu vadītājiem,» skaidrojis Falkoni. Iespējams, ka sākumā viņu pārbaudes tiks veiktas izlases kārtībā, taču gan jau pienāks brīdis, kad gondoljeriem pirms izbraukšanas reisā nāksies iepūst «trubiņā», lai apliecinātu, ka viņi nav reibumā.


Написать комментарий