Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks iekārtota istaba interaktīvo mācību programmu īstenošanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada beigās Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks iekārtota istaba, kurā pilsētas skolēni varēs piedalīties dažādās interaktīvajās izglītojošajās programmās.

Muzeja direktore Ruta Ģiptere pastāstīja portālam Gorod.lv, ka īpaši aprīkota istaba esot muzeja darbinieku sens sapnis.

Pēc muzeja direktores vārdiem, šajā istabā tiks rīkoti pasākumi, kuros tiks izmantoti muzeja fondi un apskates materiāli. Tiek plānots, ka pirmie programmas dalībnieki būs dažāda vecuma bērni, kuri, spēlējoties, paplašinās savas zināšanas par kādu Daugavpils vēstures faktu. Patlaban muzejs ir izstrādājis 6 bērnu programmas, tiks izstrādātas vēl 5.

Istaba tiks izveidota muzeja pagrabtelpās, kuru remonts un nepieciešamā aprīkojuma iegāde izmaksās 13 000 latus, no tiem 4 810 lati būs Kultūrkapitāla fonda finansējums, 5 100 lati – pašvaldības finansējums, pārējos līdzekļus piešķirs ES fonds starptautiskā projekta „Muzeju vārti” ietvaros. Pateicoties šī projekta īstenošanai, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs iegādāsies mūsdienīgu aprīkojumu.

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti vienbalsīgi atbalstīja muzeja direktores ierosinājumu, kas tiks izskatīts Domes sēdē.

Tiek plānots, ka interaktīvā istaba sāks darboties šī gada beigās, pasākumus rīkos muzeja pedagogs, kurš sadarbojas ar Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi. Jāatzīmē, ka pēc R.Ģipteres vārdiem, minētās neformālās nodarbības būšot par maksu – vienam cilvēkam tas maksās aptuveni 20-50 santīmus.


Написать комментарий