'Latvenergo' no Polijas piegādā divus 2,4 miljonus eiro vērtus milzu autotransformatorus

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Kurzemes loka izbūves otrajā posmā Ventspilī "Latvenergo" piegādāti divi 330/110 kilovoltu (kV) autotransformatori, informēja uzņēmuma preses sekretāre Ivita Bidere.

Abu autotransformatoru piegādi nodrošina uzņēmums SIA "ABB". Ņemot vērā autotransformatoru izmērus - svars 101 tonna, garums - 7,76 metri, platums - 3,68 metri, augstums - 4,18 metri -, elektroiekārtu piegāde ir sarežģīts process. Līdz ar to transportēšana no Lodzas Polijā līdz Ventspilij notika vairākos posmos. 

15.jūnijā tika sākta abu autotransformatoru pārvietošana pa dzelzceļa līniju no Lodzas uz Gdaņsku Polijā. Pēc tam ar kuģi no Gdaņskas abas elektroiekārtas tika nogādātas uz Klaipēdu Lietuvā, un tikai tad ar autotransportu no Klaipēdas tās tiks nogādātas uz Ventspils apakšstaciju.
Abu autotransformatoru iegādes un uzstādīšanas izmaksas ir aptuveni 2,4 miljoni eiro (1,69 miljoni latu).

Kurzemes loks ir pārvades sistēmas infrastruktūras projekts, kam plānots uzlabot elektroapgādi un tās stabilitāti Kurzemē, kā arī ļaus palielināt jaunu pieslēgumu iespējamību reģionā.

„Kurzemes loka izbūve nepieciešama galvenokārt tāpēc, ka pašreizējais elektroenerģijas pārvades tīkls nenodrošina pietiekamu Kurzemes reģiona elektroapgādes drošumu, par ko varēja pārliecināties 2005.gadā, kad spēcīgo vētru dēļ lielai daļai Kurzemes iedzīvotāju pat līdz vairākām nedēļām tika pārtraukta elektroapgāde", norāda Bidere.


Написать комментарий