Pēc nedēļas noteiks Daugavpils skaistākā balkona un pagalmiņa īpašnieku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Klasiķis apgalvojis, ka skaistums izglābs pasauli. Ņemot vērā šo izteicienu, Daugavpils pilsētas dome rīko tradicionālo Apstādījumu noformējumu konkursu.

Konkursa mērķis ir iesaistīt pilsētas iedzīvotājus pilsētas vizuālā tēla uzlabošanā.

Pieteikumus varēja iesniegt mēneša laikā. Konkursa darbus vērtēs Daugavpils pilsētas domes izveidota komisija 6 cilvēku sastāvā Domes izpilddirektora vietnieces Ināras Artekovas vadībā. Tiks vērtēta augu kompozīciju oriģinalitāte, puķu kompozīciju saderība ar fasādi un tās apdares materiāliem utt.

Konkursa darbi tiks vērtēti 2 grupās: balkonu, lodžiju, terašu noformējums; puķu dobju un ēkām pieguļošo teritoriju, pagalmu labiekārtojuma noformējums. Katrā grupā būs 3 apakšgrupas: publiskās ēkas, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas un individuālās dzīvojamās mājas.

Mēneša laikā konkursa ietvaros saņemti 25 pieteikumi, 7 no tiem iesniedza puķu dobju īpašnieki un privātā sektora iedzīvotāji. Nedēļas laikā komisija apmeklēs visus dalībniekus un novērtēs viņu pūles.

Uzvarētāju un naudas balvu ieguvēju vārdi tiks paziņoti piektdien, 26.jūlijā, Daugavpils pilsētas domē.

Kopējais konkursa prēmiju fonds sastāda Ls 1 500: katrai grupai paredzētais prēmiju fonds ir Ls 700, Ls 100 tiek paredzēti konkursa organizēšanai.

Jāatzīmē, ka žūrijas komisijai ir tiesības izvērtēt vietu sadalījumu starp uzvarētājiem un prēmiju apmēru katrai no vietām, kā arī nepiešķirt kādu no balvām, piešķirot veicināšanas balvas balvu fonda ietvaros.


Написать комментарий