Meklē jaunu datumu Krievijas dienas atzīmēšanai

foto: AFP
foto: AFP

Krievijas Domē sākušās diskusijas par Krievijas dienas datuma pārcelšanu – to rosina parlamenta deputātu grupa ”Krievijas suverenitāte”, ko vada valdošās partijas ”Vienotā Krievija” biedrs Jevgeņijs Fjodorovs, vēsta ”lenta.ru”.

Patlaban Krievijas diena tiek plaši atzīmēta 12. jūnijā, bet deputātiem šķiet, ka tai nepieciešams atrast jaunu datumu.

Šādās domās ir ne tikai Fjodorova vadītā deputātu grupa, bet arīdzan domes Izglītības komitejas vadītājs Vjačeslavs Ņikonovs, kurš piekrīt, ka 12. jūnijs nav "pietiekami nozīmīgs".

Laikrakstam "Izvestja" Fjodorovs skaidrojis, ka Krievijas diena būtu jāsvin kādā "Krievijai vēsturiskā dienā". Pašreizējais datums, kurā Krievijas diena tiek atzīmēta tādēļ, ka 1990. gadā  šajā dienā tika pieņemta deklarācija par Krievijas Federācijas neatkarību, domes deputātiem neesot pa prātam, taču arī vienprātības par jaunu svētku datumu nav.

Tā, piemēram, daži uzskatot, ka piemērots datums Krievijas dienas svinēšanai būtu 28. jūnijs, tā dēvētā Krievzemes kristīšanas diena, bet citi domājot, ka labāks datums būtu 21. septembris - valstiskuma iedibināšanas diena.

Nespējot vienoties par atzīmēšanas cienīgu datumu, domnieki nolēmuši vērsties pie vēsturniekiem, garīdzniekiem un rīkot sabiedriskās domas aptauju.


Написать комментарий