J.Lāčplēsis paskaidroja, kādēļ SC-2 modernizācija jānodod privātās rokās, bet SC-3 – nav jānodod 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis ir pārliecināts, ka SC-3 modernizācija jāuzņemas pašvaldībai, savukārt SC-2 modernizācija, kuru veica privātfirma, pilsētai bijusi izdevīga.

J.Lāčplēsis iepriekš ziņoja, ka, viņaprāt, jālauž ar firmu „Batergo” noslēgtais līgums par SC-3 modernizāciju. Spriežot pēc viņa komentāriem 8.jūlijā notikušajā preses konferencē, mērs neuzskata, ka viņa vadības laikā SC-2 rekonstrukcijas tiesību nodošana privātās rokas bez konkursa bija kļūda.

Atbildot uz jautājumu, par kādiem līdzekļiem pašvaldība plāno veikt SC-3 rekonstrukciju, mērs atzīmēja, ka, pirmkārt, var piesaistīt struktūrfondu līdzekļus, ja tas neizdosies, pašvaldība meklēs citas iespējas.

„Ja līdzekļi netiks piesaistīti (kam es neticu), varēs domāt par sadarbību ar privāto investoru. Nevar tā vienkārši atdod SC privātās rokās”, paziņoja pilsētas mērs.

Komentējot situāciju, kad savulaik SC-2 modernizācija tika bez konkursa nodota privātās rokās, kaut arī „Latvenergo” piedāvāja kopīgi īstenot šo projektu, pilsētas mērs atbildēja, ka pašvaldība arī ierosināja „Latvenergo” sadarboties, taču pēc tehniskās dokumentācijas izpētes uzņēmums atteicās no sadarbības.

J.Lāčplēsis atzīmēja, ka visi SC-2 īstenotie projekti esot izdevīgi gan uzņēmumam, gan pilsētniekiem, pamatojoties uz tiem, tiks skatīts jautājums par apkures tarifa samazināšanu.

„Ir neliela nianse. Šie projekti darbojas, kamēr pastāv ”obligāto iepirkumu komponente”. Tā nebūs mūžīga. Šādā situācijā ieguldīt naudu stacijā, kuras darbība ir ierobežota, būtu nelietderīgi. Mēs panācām labu ekonomisko efektu, neieguldot savus līdzekļus”, paziņoja pilsētas mērs.


Написать комментарий

Kas tas SC ir ??