Gulbis iekļūst ATP World Tour 250 turnīra 2. kārtā

foto: spoki.lv
foto: spoki.lv

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis otrdien, 9. jūlijā, pārvarēja Štutgartes "ATP World Tour 250" turnīra 1. kārtu, ar 4:6, 6:1, 6:1 uzveicot spāni Marselu Granoljersu.

Sacensību 2. kārtā Gulbis ceturtdien sacentīsies ar turnīra pirmo numuru, vācieti Tomiju Hāsu. Tā abiem būs jau ceturtā tikšanās šogad.

Ranga 36. vietā esošā Gulbja un Granoljersa (ATP 41.) spēle notika dažas stundas vēlāk nekā gaidīts, jo pirms Latvijas un Spānijas tenisistu spēles iekavējās vairāki mači. Tā rezultātā Gulbis tika pie spēlēšanas galvenajā arēnā (nevis pēc nozīmes 2. kortā), kur visas paredzētās spēles jau bija beigušās. Diemžēl video translācijas no centrālā korta arī bija beigušās.

Gulbis sāka ļoti slikti, jau pirmajā geimā izceļoties ar trim dubultkļūdām, pēdējā no tām bija breikbumbas izspēlē. Granoljerss mača ievadā nebija labāks un arī savu pirmo serves geimu pabeidza ar dubultkļūdu – 1:1. Devītajā geimā Gulbim pie savas serves 0:40. Atspēlēt izdevās tikai divas breikbumbas. Marsels tūlīt breiku apstiprināja, kas nozīmēja uzvaru setā – 4:6. Gulbim setā pirmā serve tikai 46%.

2. sets noslēdzās ļoti ātri. Gulbis otrajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, pēc kā ieguva breiku. Granoljerss acīmredzot uzreiz zaudēja interesi par šo setu, taupot spēkus izšķirošajam setam. Spānis 2. seta ievadā savu servi noturēja uz nulles, bet pēc tam pēkšņi kļuva pagalam nevarīgs. Gulbim revanšs ar 6:1!

Kā vēlāk izrādījās, Granoljerss otrajā setā neko netaupīja, jo arī trešajā setā viņš bija skatītāja lomā. Ieskaitot otro setu, Gulbis uzvarēja deviņos geimos pēc kārtas, kas nozīmēja iegūt 4:0 starta atrāvienu trešajā setā. No tik dziļas bedres Granoljersam izrāpties nebija lemts, un Gulbis svinēja uzvaru ar rezultātu 4:6, 6:1, 6:1. Savstarpējos mačos Ernests izvirzījies vadībā ar 3-2.

Gulbis šogad ceturto reizi (4-7) uzvarējis spēlē, kurā viņš zaudēja pirmo setu. Iepriekš tas bija izdevies pret Andreasu Sepi Indianvelsā, Džonu Isneru Montekarlo un Žo-Vilfrīdu Tsongu Vimbldonā. Statistika attiecas tikai uz ATP pamatturnīriem.

Latvijas pirmā numura pretinieks 2. kārtā ceturtdien būs Vācijas labākais tenisists Tomijs Hāss (ATP 11.). Abiem tā būs jau ceturtā spēle šogad. Līdz šim labāk klājies vācu veterānam, kurš guvis divas uzvaras (abas Vācijā – Minhenē un Hallē), bet Gulbis vienīgajā spēlē pārāks bija Delrejbīčā. Kopējā bilance 3-2 Hāsa labā. Štutgartē spēlējot pirmo reizi, 2. kārtas sasniegšana Gulbim devusi 20 reitinga punktus un 7100 eiro prēmiju.


Написать комментарий