Komentējot iepriekš izskanējušās baumas, ka viņš atstāšot finanšu ministra amatu līdz ar Latvijas pievienošanos eiro zonai, Vilks teica, ka "nevienu brīdi nav bijusi doma nenostrādāt šos četrus gadus. Tur nav vispār jautājumu".

"Eiro ir tikai viens posms. Galvenais ir, lai redzētu, ka Latvijas attīstība turpmāk noritētu stabili," izteicās finanšu ministrs.

Savukārt, runājot par atalgojuma līmeni ministra amatā, viņš pauda, ka jārunā ne tikai par viņa atalgojumu, bet Finanšu ministrijas ekspertu noturēšanu kopumā. Tas ir sevišķi būtiski, tuvojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) uz jautājumu par valdības izaicinājumiem pēc Latvijas pievienošanā eirozonai teica, ka galvenās prioritātes būšot Nacionālās attīstības plānā uzskaitīto mērķu īstenošana septiņu gadu laikā.

Savukārt, runājot par savām iespējām ieņemt Eiropas Komisijas prezidenta amatu, Dombrovskis izteicās, ka visai maz ticams, ka viņš vai kāds cits Latvijas pārstāvis šo amatu varētu ieņemt.

Jau vēstīts, ka otrdien Briselē Eiropas Savienības (ES) Finanšu ministru padome (ECOFIN) oficiāli apstiprināja Latvijas dalību eirozonā un 2014.gada 1.janvārī mūsu valsts kļūs par 18 eirozonas dalībvalsti.

ECOFIN nolēma, ka eiro maiņas kurss Latvijā arī turpmāk būs 1€=0,702804 lati. Tāds tas tika jau noteikts 2005.gadā, kad lats tika piesaistīts eiro.