Daugavpils novadā realizēs apmaiņas programmas projektu

foto: nekrize.lv
foto: nekrize.lv

No 4.-12.septembrim Daugavpils novadā programmas „Jaunieši darbībā” ietvaros notiks starptautiskais projekts, kurš pulcēs 25 jauniešus no Latvijas, Serbijas, Maķedonijas, Horvātijas un Azerbaidžānas, 7.augustā projekta dalībnieki viesosies Daugavpilī darba plāna apstiprināšanai.

Iluta Kriškijāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka projekta „Brīvprātīgais darbs kā jauniešu nodarbinātības veicinātājs” mērķis ir brīvprātīgā darba attīstīšana, jauniešu konkurētspējas paaugstināšana.

Šīs projekts bija izveidots pateicoties aktīviem jauniešiem no Kalupes un Višķu pagastiem, kuri pagājušajā gadā piedalījās projektā Serbijā, un tagad jaunieši nolēma pielietot gūto pieredzi Latvijā.

„Šī nepieciešamība radās sakarā ar to, ka pret brīvprātīgo darbu darba devēji valstī un mūsu reģionā izturas skeptiski, mēs vēlamies, lai gūto pieredzi brīvprātīgā darba laikā jaunieši varētu rakstīt CV un darba devēji to izskatītu kā reālo darba pieredzi. Jauniešu mērķis ir sasniegt to, lai darba devēji atbalstītu tāda veida darba,” pastāstīja projektu koordinatore.

Tā nedēļas garumā jaunieši  no piecām valstīm dalīsies savā pieredzē, tiksies ar Daugavpils novada domes pārstāvjiem, dosies uz Naujenes bērnu namu. Pasākuma programmā ir paredzēta kultūras vakaru novadīšana, video veidošana par brīvprātīgo darbu, iepazīšanās ar Daugavpils novadu un Daugavpili.

„Mums ļoti gribētos turpināt sadraudzību ar Serbiju, Maķedoniju, Horvātiju, Azerbaidžānu, tāda veida sadraudzība sekmē jauno ideju rašanos un projektu izstrādāšanas pieredzes gūšana,” pastāstīja Iluta Kriškijāne.


Написать комментарий