Trīs Latvijas orientieristi starp 20 labākajiem vidējā distancē PČ junioriem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Vidējās distances finālam pasaules junioru čempionātā kvalificējās seši Latvijas komandas dalībnieki, no kuriem finālā labāko rezultātu atkal uzrādīja Dāvis Dišlers - 15.vieta, bet labāko divdesmitniekā iekļuva arī Jānis Sārs (16.vieta) un Rūdolfs Zērnis (18.vieta).

Mikum Puriņam 61. rezultāts. Sieviešu junioru grupā Sandra Grosberga ierindojās 29., bet Līga Valdmane - 35.vietā, informē Latvijas Orientēšanās federācija.

"Diemžēl nespēju pietiekami koncentrēties jau pašā distances sākumā, tāpēc stipri kļūdījos uz salīdzinoši vienkāršo pirmo kontrolpunktu. Tālāk saņēmos un pārējo distanci veicu pietiekami labi. Mežā pārvietojos līderu ātrumā, tāpēc pilnīgi apmierināts ar rezultātu nevaru būt. Tomēr 15. vieta šādā vidējā distancē nav slikts sasniegums. Turpinājumā plānā sprints, uz ko lieku lielākas cerības," saka Dāvis DIšlers.

Vidējās distances apvidus bija sarežģītākais un fiziski smagākais, ko Čehijā var piedāvāt priekš orientēšanās sacensībām. Uz kalna nogāzes izvietoto kontrolpunktu meklēšanu apgrūtināja visur esošie akmens bluķi un klintis, kas sasniedza pat 10 metru augstumu. Par pasaules junioru čempionāta vidējās distances uzvarētājiem kļuva Emīls Svensks no Zviedrijas un Miri Trane Oduma no Dānijas.

Ar pasaules labākajiem junioriem mūsu sportistiem neizdevās sacensties galvenokārt pieļauto orientēšanās kļūdu dēļ.

Trīs Latvijas junioru ieklūšana starp 20 labākajiem liek ar optimismu gaidīt trīs etapu stafeti čempionāta pēdējā dienā.


Написать комментарий