Manhetenas karjeriste atsakās no sievišķīga izskata un veic eksperimentu

foto: Privātais arhīvs
foto: Privātais arhīvs

Kādreizējā Manhetenas karjeriste veikusi eksperimentu, kurā uz gadu atteikusies no kosmētikas lietošanas un sievišķīga apģērba, kā arī publiski neizrādījusi savus matus, rokas un kājas.

Meitene gūto pieredzi nodēvējusi par atbrīvojošu, tomēr samērā šausminošu, vēstī "Daily Mail".

Lorēna Šīldsa strādāja par reģistratori kādā viesnīcā, līdz sāka interesēties par ebreju un musulmaņu reliģijām un to vērtību sistēmu.

"Ik rītu uz darbu devos pārpildītā metro, iespiesta starp tipiskām Manhetenas iedzīvotājām, ģērbtām pieguļošos kostīmos, lepojoties ar svaigu iedegumu, trenētu augumu, svaigi krāsotiem matiem, perfektu grimu un augstiem papēžiem. Es šajos braucienos ienīdu ik sekundi," kādā intervijā atklājusi Šīldsa, kuras plandošie svārki, ap galvu valkātās šalles un Bruklinas veikaliņos iegādātie aksesuāri bijuši krasā pretstatā iepriekš minētajai skaistuma parādei.

Tāpat, gūstot papildu zināšanas par islāmu, Lorēnu arvien vairāk iedvesmojušas šai reliģijai un kultūrai piederošās sievietes. Tā ietekmē, kā arī pēc piedalīšanās kādā teoloģijas seminārā, meitene nolēmusi izmēģināt islāmam raksturīgo dzīvesveidu pati.

Savu lēmumu Lorēna pamatojusi ar vēlēšanos pretoties Rietumu pasaulei raksturīgajai patērētājsabiedrībai, uzspiestajiem skaistuma standartiem un sieviešu ķermeņu stereotipizētajai seksualizēšanai.

Saņemot atbalstu no līdzcilvēkiem, Lorēna deviņu mēnešu garumā veica pieticības eksperimentu, atsakoties no savas sievišķības demonstrēšanas un gūtos iespaidus fiksējot blogā, kā arī īpaši izveidotā Facebook lapā.


Написать комментарий