Nepālas pilsoņi šogad izrādījuši interesi par DU

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

4.jūlijā Daugavpils universitātē (DU) notikušajā preses konferencē DU rektors Arvīds Barševskis pastāstīja par to, ka Latvijas augstskolas veiksmīgi izgājušas jaunu akreditācijas procesu, kā arī par reģiona lielākās augstskolas panākumiem un nākotnes plāniem.

„Daudzus interesē, cik daudz budžeta vietu šogad būs universitātē. Jāsaka, budžeta vietu skaits ir nemainīgs, to ir aptuveni 70, Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona abiturientiem ar to vajadzētu pietikt”, teica A.Barševskis.

Jāatzīmē, ka vārdu „aptuveni” rektors izmantoja, jo vietu skaits varētu mainīties. Piemēram, ja doktora programma nebūs pārāk pieprasīta, universitātei ir tiesības atdot šīs budžeta vietas citai studiju programmai. Tādējādi, doktora studiju programmas viena budžeta vieta varētu pārtapt par bakalaura studiju programmas trijām budžeta vietām.

Jau otro reizi DU saņēma kvalitātes zīmi – Eiropas Komisijas pielikumu diplomam, atzinuma zīmi. Pēc A.Barševska domām, šī kvalitātes zīme liecina par to, ka Eiropā novērtē DU iegūto izglītību.

Tāpat Akreditācijas komisija, kurā darbojās ārzemju eksperti, atzina, ka DU un citas Latvijas augstskolas ir mūsdienīgi aprīkotas. Rektors atgādināja, ka patlaban notiek DU jaunā korpusa renovācija, tiek būvēta jauna ēka, kurā varēs studēt Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes studenti.

Jāņem vērā, ka DU augstākās izglītības iegūšana izmaksā daudz lētāk, tāpat dzīve Daugavpilī ir studentiem izdevīgāka – kopmītnes atrodas pilsētas centrā, tādēļ nav jāizmanto sabiedriskais transports. DU studenti var bezmaksas saņemt medicīnisko palīdzību un apmeklēt sporta sekcijas.

A.Barševskis atzīmēja, ka DU pasniedzēji un personāls regulāri papildina un paplašina savas zināšanas, pēc studentu vārdiem, viņi esot atklāti un izpalīdzīgi. Universitātes studentiem ir iespēja piedalīties apmaiņas programmā „Erasmus”. Ārzemju studenti, kuri patlaban iegūst izglītību DU, atzīst, ka mūsu daudzkultūru pilsēta ir toleranta un droša.

„Mūsu studentiem ir iespēja slēgt līgumu ar universitāti par brīvprātīgā darbu. Tie, kuri vēlas palīdzēt laborantiem, pasākumu rīkotājiem utt., slēdz līgumu un, saņemot diplomu, saņem arī sertifikātu par brīvprātīgā darba veikšanu, kas apliecina viņu darba pieredzi”, pastāstīja A.Barševskis.

Tādēļ, pēc rektora domām, nav brīnums, ka daudzi ārzemju studenti izrāda interesi par Latvijas ceturto un Latgales pirmo labāko universitāti. Pērn studentu gaitas augstskolā uzsāka pieci Tadžikistānas pilsoņi un viens Armēnijas pilsonis, savukārt šogad par DU interesējas 10 Nepālas pilsoņi.


Написать комментарий