Jūnijā sarukusi SC un «Vienotības» popularitāte, audzis atbalsts ZZS

foto: ntz.lv
foto: ntz.lv

Jūnijā populārāko partiju trijnieku joprojām veido politiskā apvienība "Saskaņas centrs" (SC), "Vienotība" (V) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču SC un V atbalsts mazinājies, liecina "Latvijas Faktu" jūnijā veiktā aptauja.

Jūnijā veiktā aptauja liecina, ka vēlēšanās par SC balsi atdotu 24,4% aptaujāto, maijā tie bija 26%. Par "Vienotību" balsotu 12,2%, bet maijā tie bija 14,6%. Savukārt par opozīcijā esošo ZZS jūnijā būtu balsojuši 11,1% vēlētāju, maijā tie bija 8,1% aptaujāto.

Audzis arī "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK reitings. Maijā par šo partiju bija gatavi balsot 6,1% aptaujāto, bet jūnijā jau 7,2%. Par Reformu partiju (RP) jūnijā bija gatavi balsot 1,5% respondentu, kas ir mazāk nekā maijā, kad partijas reitings bija 2,4%.

Partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" atbalstu jūnijā pauda 1% vēlētāju, Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Par dzimto valodu" - 0,4% iedzīvotāju, bet Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai - 0,8% aptaujāto. Par kādu citu partiju jūnijā bija gatavi balsot 0,1% aptaujāto.

Ja jūnijā notiktu vēlēšanas, tad tajās nepiedalītos 12,9% aptaujāto, bet 28,4% nebija izlēmuši par ko atdot savu balsi.

"Latvijas Faktu" aptauja veikta no 8.jūnija līdz 18.jūnijam, un tajā piedalījās 1003 Latvijas pilsoņi.


Написать комментарий